Στ. Κούλογλου: Κατηγορεί την κυβέρνηση για λογοκρισία μετά τις αντιδράσεις στις προκλητικές αναρτήσεις του

ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ, ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΝΔ 

Ο Στέλιος Κούλογλου καταγγέλλει λογοκρισία – Αν ο Τσίπρας δεν αποδοκιμάσει τις αναρτήσεις, τις υιοθετεί, τονίζει η ΝΔ 

Μετά τις επικρίσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του, αλλά και την ανακοίνωση της ΝΔ, που τον καταγγέλλει και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για το ζήτημα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να… χειραγωγήσει την ειδησεογραφία.

«Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη -και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ- των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ. Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του Charlie Hebdo», σημειώνει ο Στέλος Κούλογλου, που παραμένει πιστός στη… γραμμή Καψώχα.

«Συστήνω ανεπιφύλακτα στην κυβέρνηση να πάψει να ασχολείται με τις γελοιογραφίες, σπαταλώντας το χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες με την υπεύθυνη στάση τους», συνεχίζει ο ίδιος και καταλήγει: «Να φροντίσει την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας εφαρμόζοντας επιτέλους τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τη στιγμή που οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Χαλκίδας καλούνται να φτιάξουν αυτοσχέδιες μάσκες. Και να οχυρώσει την κοινωνία, για την οποία έχει πάρει τα πιο τσιγκούνικα μέτρα σε όλη την Ευρώπη».

ΝΔ: Αν ο Τσίπρας δεν τις αποδοκιμάζει, τις υιοθετεί

Οι αναρτήσεις του κ. Κούλογλου προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει θέση για το ζήτημα. «Αν δεν τις αποδοκιμάσει, σημαίνει ότι τις υιοθετεί» αναφέρει η ΝΔ.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, επιδίδονται σε διαγωνισμό χυδαιότητας, την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση γι’ αυτές τις χυδαιότητες. Αν δεν τις αποδοκιμάσει, σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ενότητα κι ομοψυχία κι όχι μίσος και χυδαιότητα. Αλλά κάποιοι, όπως και στο παρελθόν, ποντάρουν στον πόνο μήπως κερδίσουν πολιτικούς πόντους. Ούτε ντράπηκαν, ούτε ντρέπονται!».

Όταν ο Καψώχας δίνει… γραμμή

Είχαν προηγηθεί αναρτήσεις του Στέλιου Κούλογλου, με τελευταία ένα σκίτσο που χρησιμοποίει τη φρασεολογία του Σωτήρη Καψώχα, εργαζόμενου πλέον στο γραφείο τύπου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές του με αφορμή την – ψευδή όπως τη χαρακτήρισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης – εικόνα ότι κόβονται κατά 50% οι μισθοί απαντά «μένω σπίτι αλλά όταν γυρίσω θα τους γ@@@σω».