Σκυλακάκης: Τις επόμενες ημέρες νομοθετική ρύθμιση για τα υπερκέρδη των προμηθευτών ρεύματος

«Περιμένουμε τα έσοδα έως το τέλος του έτους, που θα είναι μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ, πρόκειται για μια δύσκολη και τεχνική δουλειά»

Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στην εθνική αντιπροσωπεία νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τον μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε σήμερα Τετάρτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το πρώτο οκτάμηνο του 2022, υπήρξαν υπερκέρδη που δεν έχει φορολογήσει η κυβέρνηση. «Από τη φορολόγηση του 90% των υπερκερδών θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί είτε με τα δεδομένα της ΡΑΕ για έξι μήνες 800 εκατομμύρια ευρώ είτε με τους υπολογισμούς τους δικούς μας 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας, ο κ. Σκυλακάκης αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση έχει φορολογήσει τα κέρδη, απλώς δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη η φορολογία.

“Περιμένουμε τα έσοδα έως το τέλος του έτους, που θα είναι μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ, πρόκειται για μια δύσκολη και τεχνική δουλειά” σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης. Ανέφερε παράλληλα ότι ο μηχανισμός που υπάρχει έχει μια αδυναμία, στηρίζεται στην πρόβλεψη. Αυτο όπως είπε, συνέβη και τον Αύγουστο, εις βάρος των εταιρειών, και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, υπέρ των εταιρειών.