Σκυλακάκης: «Δεν είναι δυνατόν την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού να επιτρέπονται πλειστηριασμοί α’ κατοικίας»

ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την θέση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού επανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία», είπε.

«Δεν είναι δυνατόν την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού να επιτρέπονται πλειστηριασμοί α’ κατοικίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το χρονικό πλαίσιο αναστολής των πλειστηριασμών.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ και τα αιτήματα των ιδιοκτητών ακινήτων για μείωση του ποσού που θα κληθούν να καταβάλουν, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προβλέψει για το θέμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για τη λήψη αποφάσεων. «Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Όταν θα είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση θα την ανακοινώσει» πρόσθεσε.

Για την δημοσιονομική πορεία της χώρας ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πορευθεί για αρκετούς μήνες ακόμα με τα δικά της δημοσιονομικά αποθέματα. «Αν έχουμε επιδείνωση του κορωνοϊού ή επανεμφάνιση του φαινομένου τον επόμενο χειμώνα, τότε ίσως χρειαστούμε άλλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην απόφαση για το ευρωομόλογο που διχάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση,δήλωσε πως τις αποφάσεις του Eurogroup θα εξαρτηθούν και οι παρεμβάσεις που θα μπορέσει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση.