Σκρέκας: Πέντε προγράμματα για νοικοκυριά και επαγγελματίες «ανοίγουν» το επόμενο διάστημα

Ο προϋπολογισμός επιδότησης των προγραμμάτων ανέρχεται στα 1,2 δισ ευρώ

Πέντε προγράμματα για νοικοκυριά και επαγγελματίες με την υποβολή αιτήσεων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

 

Πρόκειται για: τα φωτοβολταϊκά στη στέγη, το Αλλάζω Θερμοσίφωνα, το Εξοικονομώ 2023 για όλα τα νοικοκυριά, το Εξοικονομώ -Ανακαινίζω για νέους και το Εξοικονομώ επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο προϋπολογισμός επιδότησης των προγραμμάτων ανέρχεται στα 1,2 δισ ευρώ που θα διατεθούν τον επόμενο χρόνο. Επεσήμανε, αυτά τα χρήματα, θα κινητοποιήσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ επενδύσεων.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι και στη χώρα μας είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα κίνησης.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass” τόνισε ο κ. Σκρεκας.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι με τη βοήθεια της κρατικής επιδότησης στο ρεύμα, υπάρχουν πάροχοι που για τον Απρίλιο έχουν ανακοινώσει τιμές που προσεγγίζουν τα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα.

Όπως εξηγησε, σε κάποιους προμηθευτές η τιμή λιανικής μειώνεται στα 9 λεπτά η κιλοβατώρα, όταν η τιμή της ΔΕΗ πριν την κρίση ήταν περίπου στα 11 λεπτά.