Σκουρλέτης: Πλήρης καταπάτηση της λειτουργίας των θεσμών στην προανακριτική Novartis

Θετικά τα πρώτα δείγματα του iSYRIZA

«Πλήρης καταπάτηση της λειτουργίας των θεσμών» υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης πως είναι οι χειρισμοί που γίνονται με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην προανακριτική της υπόθεσης Novartis.

Μιλώντας στο Mega, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για «υποκρισία», παρατηρώντας ότι αυτή η εξέλιξη ήρθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις κατηγορίες που δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν σέβεται τους θεσμούς», με αφορμή όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην ΚΕ για «έλεγχο των αρμών της εξουσίας». «Δεν είπε κανείς να μην καταθέσουν (σ.σ.: οι προστατευόμενοι μάρτυρες), αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για τάση διπλασιασμού των μελών του κόμματος και μάλιστα σε περίοδο που δεν είναι προεκλογική. Τόνισε τη σημασία των ποιοτικών στοιχείων και πρόσθεσε πως είναι θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής του iSYRIZA.

«Ο iSYRIZA είναι μια πλατφόρμα όπου μπαίνεις αφού πιστοποιηθείς. Για να πιστοποιηθείς πρέπει να δώσεις το email σου και το κινητό σου, για να πάρεις πίσω τους μοναδικούς κωδικούς σου. […] Κρίναμε ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να δώσει πλήρη δικαιώματα. Θα πρέπει, για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, να παρουσιαστείς σε κάποια οργάνωση. Αυτός ο τρόπος είναι συμπληρωματικός, ιδιαίτερα στις μέρες μας, για να μας φέρει σε επικοινωνία με πολίτες οι οποίοι λόγω τρόπου ζωής, λόγω απόστασης κλπ δεν μπορούν να έχουν μια παρουσία, όπως την ξέραμε παλιά, με τον οργανωμένο χώρο, με τις οργανώσεις».

Σε ό,τι αφορά την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι αφορά στην αποτύπωση της νέας συλλογικής πραγματικότητας που τον διακρίνει τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε ότι η Διακήρυξη-κάλεσμα «αποτελεί και προϋπόθεση για όποιον θέλει να είναι ένα ισότιμο μέλος σε αυτή την επανεκκίνηση». Είπε ότι «Δεξιά δεν χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και να το δεις». Ανέφερε ότι συνεργάστηκαν έντιμα με ανθρώπους που έχουν έρθει απ’ το χώρο της Δεξιάς, για να τονίσει: «Ας επιλέξει, λοιπόν, ο καθένας εάν θέλει να είναι απλά συνεργαζόμενος. Αν θέλει να γίνει ένα οργανικό μέλος της προσπάθειάς μας, σημαίνει ότι αποδέχεται και το στόχο μας που είναι Σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία».

«Είχα πει ότι δεν χρειαζόμαστε μόνο πολλούς ενεργούς followers, αλλά πολλά ενεργά μέλη», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως ένα κόμμα επιβεβαιώνει τον ρόλο του αν μπορεί να δημιουργεί μια πραγματική, ουσιαστική σχέση και με τα μέλη του και με τους υποστηρικτές του.