Quantcast

Σκανδαλίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Ουτοπικό ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα

«Οι ανακοινώσεις της Eπιτροπής για το σκεύασμα της AstraZeneca δημιουργεί απίστευτη σύγχυση. Η πολυγλωσσία έχει τρελάνει τον κόσμο»

«Οι ανακοινώσεις της Eπιτροπής για το σκεύασμα της AstraZeneca δημιουργεί απίστευτη σύγχυση. Η πολυγλωσσία έχει τρελάνει τον κόσμο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης.

 

 

Ο κ. Σκανδαλίδης κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Την ίδια στιγμή απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ».

Ακόμη ανέφερε πως είναι φανατικός οπαδός της αυτόνομης πορείας της παράταξης.

Παράλληλα επισήμανε πως είναι ουτοπικό ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα.

Σε ότι αφορά το εργασιακό, δήλωσε πως περιέχει αρνητικές διατάξεις, ενώ είπε πως ότι θετικό υπάρχει στο νομοσχέδιο θα το ψηφίσουμε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Σκανδαλίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με τα εμβόλια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Παρακολουθώ όλη αυτή την περίοδο και έχω τρελαθεί με τις διαφορετικές απόψεις που εμφανίζονται κάθε φορά στην τηλεόραση και στα Μέσα και είναι φυσικό ο κόσμος να έχει αλαλιάσει τελείως. Καλύτερα θα ήταν να παίρνονται οι αποφάσεις και να ανακοινώνονται όταν είναι σταθερές και σίγουρες. Μπορεί και οι γιατροί να έχουν τα δίκια τους και οι ειδικοί γιατί αυτή η πανδημία είναι πρωτόγνωρη και προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν ενώ αναπτύσσεται και δεν είχανε τα όπλα να την αντιμετωπίσουν αλλά από την άλλη μεριά αυτή η πολυγλωσσία έχει τρελάνει τον κόσμο. Εγώ πάντως πιστεύω ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί πάση θυσία».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση για μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: «Καταρχήν είναι προοδευτική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ; Εμένα δεν μου κανει για προοδευτική δύναμη. Πως θα γίνει συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων με μια παράταξη η οποία κυβέρνησε με τον τρόπο που κυβέρνησε τα τελευταία χρόνια και πως να γίνει η συνεργασία με μια παράταξη που δεν έχει άλλο στόχο παρά πως θα διαλύσει το δικό μας χώρο».

«Είμαι φανατικός οπαδός της αυτόνομης πορείας της παράταξης. Θεωρώ την ύπαρξή της σημείο ισορροπίας για το πολιτικό σύστημα και μελλοντικά τον κεντρικό ρόλο της στο πολιτικό σύστημα γιατί έτσι ήταν το ΠΑΣΟΚ έτσι πρέπει να γίνει και το ΚΙΝΑΛ», υπογράμμισε ο ίδιος.

ΔΗΜ: Ας υποθέσουμε ότι στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και καλεί το ΚΙΝΑΛ να συγκυβερνήσουν προκειμένου να κόψουν το δρόμο στο Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός τι θα τους απαντήσετε;

«Υπάρχουν δύο σενάρια που είναι ουτοπικά, το ένα είναι δεν ρωτάς ποτέ δύο χρόνια πριν τις εκλογές ένα κόμμα τι θα κάνει μετά τις επόμενες εκλογές το οποίο είναι ανιστόρητο και γελοίο γιατί σαν να προβλέπεις τις ψήφους του ελληνικού λαού πως θα πάνε όταν και όποτε γίνουν εκλογές. Και το δεύτερο που είναι επίσης κουφό και ουτοπικό είναι ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και το τρίτο είναι γιατί λεει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πάμε να συνεργαστούμε με τον Μητσοτάκη αν ο Μητσοτάκης δεν έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ρωτήσανε τον Πρωθυπουργό αν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, είπε ποτέ ότι θέλει να συνεργαστεί με εμάς; Είπε αντίθετα ότι είναι υπέρ των διπλών εκλογών, ότι έφερε το νόμο της απλής αναλογικής για να κατοχυρώσει δεύτερες εκλογές την αυτοδυναμία του. Μια χαρά είμαστε, δεν έχουμε καμιά δουλειά με αυτά τα σενάρια. Εμείς πάμε την πορεία μας και ζητούμε από το λαό να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς ούτως ώστε ο ρόλος μας να είναι αποφασιστικός την επόμενη μέρα», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε: «Το εργασιακό νομοσχέδιο έχει τόσο αρνητικές διατάξεις όμως επίσης πρέπει να σας πω ότι διαφέρει η στάση μας από τη στάση των άλλων κομμάτων, ότι σε ότι αφορά τις διατάξεις που έχουν σχέση με την εφαρμογή των δύο ευρωπαϊκών οδηγιών και επίσης ό,τι θετικό υπάρχει επιμέρους στο νομοσχέδιο εμείς θα το ψηφίσουμε. Θα καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για να ξεκαθαρίσω και την αυτόνομη στάση μας όπως γίνεται σε κάθε θεσμικό νόμο. Θα ψηφίσουμε τα άρθρα που αφορούν την ενσωμάτωση εκτός από τα άρθρα από 55 έως 125, τα πρώτα άρθρα τα 54 κατά βάση όχι όλα δεν ξέρω γιατί αυτό θα το συζητήσουμε το μεσημέρι, στην πλειοψηφία τους θα τα ψηφίσουμε».

«Το νομοσχέδιο μετατρέπει κάθε συλλογική σύμβαση σε ατομική. Η σχέση επιχειρηματία και εργαζόμενου είναι μια σχέση ανισομερής και άδικη γιατί έχει το πάνω χέρι ο επιχειρηματίας που του δίνει τη δουλειά. Τον αφήνει ελεύθερο να απολύσει, όταν θα πάει στη διαιτησία ο εργαζόμενος και κερδίσει ενώ αποφασίζεται επαναπρόσληψη το νομοσχέδιο του δίνει τη δυνατότητα με μια μικρή αποζημίωση να μην τον επαναπροσλάβει. Και οδηγεί όλο τον κόσμο στα μπλοκάκια και σε μια ζούγκλα της εργασίας, αυτό είναι το νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δεν λεω ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο χώρο της εργασίας ειδικά τώρα με την τηλεργασία, με την εξέλιξη της επικοινωνίας και της τεχνολογίας προφανώς θα γίνουν επαναστατικές αλλαγές, το θέμα είναι πως κατοχυρώνεται η θέση του εργαζόμενου, η πλήρης απασχόληση και ο αντίστοιχος μισθός», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με το 33% προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: «Είναι ακραία η λογική να θες περίπου τους μισούς να πανε υποχρεωτικά στη δουλειά, είναι σαν να αποδυναμώνεις πλήρως και τη διεκδίκηση».

«Πιστεύω ότι το σχέδιο νόμου του ’82 που ήταν ένας πραγματικά επαναστατικός νόμος τότε πρέπει να αλλάξει. Άλλαξε στην πορεία μια- δύο φορές και πρέπει να αλλάξει που είναι ο εμβληματικός νόμος για το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά ήταν άλλη εποχή τότε και είναι άλλη τώρα. Θα πρέπει να γινόταν μια διαβούλευση σοβαρή με τους συνδικαλιστικούς και τους κοινωνικούς φορείς, να γίνει σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα και να δούμε ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις όχι να μπαίνει πάντα το δίλημμα στη βάση τι λεει το γενικό δημόσιο αίσθημα γιατί ξέρετε καμιά φορά οι κυβερνήσεις νομίζουν ότι βρίσκονται στην κορυφή του βουνού και πέφτουν ξαφνικά κάτω. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί σε ότι αφορά τόσο μεγάλους θεσμικούς νόμους», κατέληξε.