Σήμερα η κεντρική ομιλία του Μητσοτάκη στο Συνέδριο του ΕΛΚ

ΘΕΜΑ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας παραμένει ο Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στις 09.00 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς στο γραφείο του Κροάτη πρωθυπουργού στο Ζάγκρεμπ. Η συνάνηση πραγματοποιείται στο περιθώριο των διήμερων εργασιών του συνεδρίου του ΕΛΚ. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της 1η ημέρας των εργασιών, νέος πρόεδρος εξελέγη ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του (σ.σ. είχαν συναντηθεί πριν μερικές εβδομάδες στην Αθήνα), θα επιστρέψει στις εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ, ώστε να ψηφίσει στις εκλογές για τους αντιπροέδρους του κόμματος, στις οποίες μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στις 11.00 το πρωί, ώρα Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ του συνεδρίου με θέμα τις πρωτοβουλίες του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ στις 11.50 θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του στο συνέδριο, όπου αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.