Σχολικά γεύματα: Η απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα «Έχουμε παραδώσει περισσότερα γεύματα από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ»

«ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα , για τα σχολικά γεύματα.

Αφορμή η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για περικοπές σχολικών γευμάτων με ανάρτηση στο facebοok, στην οποία έγραψε ότι «ανάπτυξη με παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία δεν υπάρχει», υπονοώντας το περιστατικό της Ηλείας.

«Η «πολιτική του μαγκαλιού», δηλαδή η πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», ξεκινάει γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην οποία συμπληρώνει: «Στο ψέμα και στη χυδαιότητα, απαντά η πραγματικότητα.

1η αλήθεια: Η μαθήτρια που «χρησιμοποίησε» ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία.

2η Αλήθεια: Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.

3η Αλήθεια: Στριμωγμένος ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια. Η «στροφή στη σοσιαλδημοκρατία» σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα «συντροφικά μαχαιρώματα».

Ο Στέλιος Πέτσας έδωσε και συγκριτικά στοιχεία σχετικά με τα σχολικά γεύματα που διανέμονται φέτος σε σχέση με πέρυσι, που στην διακυβέρνηση της χώρας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με αυτά:

Ο αριθμός γευμάτων που διανέμονται είναι κατά 5.275 αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα, είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό (38 σχολικές μονάδες περισσότερες). Και τέλος, το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 8,42% υψηλότερο συγκριτικά με πέρυσι.