Σχέδιο για «εναλλακτική αντιμετώπιση της πανδημίας» θα εκπονήσει ο Τσίπρας – Με ποιους θα συναντηθεί

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πως «η κυβέρνηση τα έχει χαμένα»

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τάξου, με τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων αλλά και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων προκειμένου όλοι μαζί να εκπονήσουν ένα σχέδιο για το πώς μπορούν να συνεισφέρουν στο θέμα της πανδημίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, λένε οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει να κάνει με την χειραγώγηση των μικρότερων κομμάτων αλλά μόνο με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πως «η κυβέρνηση τα έχει χαμένα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τηλεφωνήσει στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Θεσσαλνίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά και σε όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των μεγάλων δήμων της χώρας. Επικοινωνία θα υπάρξει και με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ αφού υπάρχει σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ. καθώς οι καταγγελίες των γιατρών και νοσηλευτών μιλούν για ανεξέλεγκτες καταστάσεις, είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση.

Στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης θα επιχειρηθεί η αναζήτηση αιθουσών διδασκαλίας προκειμένου να σπάσουν τα τμήματα που φιλοξενούν πολλά παιδιά.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις ανήκουν στους δήμους θα τεθεί προς συζήτηση και το εάν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Ακόμα θα επιχειρηθεί η προσέγγιση των ανεμβολίαστων πολιτών προκειμένου να πειστούν ότι μόνο το εμβόλιο είναι η λύση για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Η τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις επιτέθηκε εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση κατάρτισε τον προϋπολογισμό του 2022 βασισμένη στην παραδοχή ότι “τελειώνουμε με την πανδημία”».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν έμαθε από την πανδημία ότι πρέπει να ενισχύουμε σταθερά και στιβαρά το δημόσιο σύστημα Υγείας», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να λέει ότι είναι επαρκής η στήριξη του ΕΣΥ», όταν «συμπολίτες μας διασωληνώνονται και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ», ενώ «όπως έγινε γνωστό πάνω από 130 ασθενείς, που θα έπρεπε να είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «ο Προϋπολογισμός του 2022 αφαιρεί το σύνολο των μέτρων στήριξης της κοινωνίας και αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει ενσωματωμένη την κυβερνητική αντίληψη ότι δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα και αν οι αλλεπάλληλες κρίσεις μας χτυπούν την πόρτα».

 

Πηγή: Parapolitika.gr