Quantcast

Σακελλαροπούλου για την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Αξιοσημείωτη η πρόοδος της ελληνικής κοινωνίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσοφοβίας

«Ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και της διαφορετικότητας είναι ηθικό χρέος κάθε δημοκρατίας».

 

 

Με μέλη της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσοφοβίας.

 

 

Συγκεκριμένα, η ΠτΔ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο, καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και τα μέλη Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και Στέλλα Μπελιά, Πρόεδρο Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο».

 

 

Η κυρία Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε γύρω από το έργο της Επιτροπής και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποφασιστικότητα να μπει τέλος σε όλων των ειδών τις διακρίσεις που ακόμη και σήμερα υφίστανται στη χώρα μας οι ΛΟΑΤΚΙ+ πολίτες και συνάνθρωποί μας.

 

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ μελών της. Σήμερα είναι σειρά και της Ελληνικής Πολιτείας να προχωρήσει, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, στην άρση των όποιων διακρίσεων υπονομεύουν την αρχή της ισονομίας ή περιορίζουν τα δικαιώματα πολιτών λόγω της ταυτότητας φύλου, των χαρακτηριστικών φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

 

 

Είναι ανάγκη, επίσης, να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στο περιβάλλον του σχολείου, καθώς και την προστασία των παιδιών των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών από τον στιγματισμό».

 

 

Καταλήγοντας η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι «Ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και της διαφορετικότητας είναι ηθικό χρέος κάθε δημοκρατίας. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας, είναι μια αφορμή να επανεπιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας ότι η προστασία, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της διαφορετικότητας, αποτελούν ηθικό χρέος κάθε δημοκρατικού κράτους. Η αταλάντευτη προσήλωση σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, που ενθαρρύνει και στηρίζει το οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή και την αγάπη, είναι όχι μόνο καθήκον, αλλά και κατάκτηση όλων μας».