Ρουσόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Ο κ. Ανδρουλάκης πιέζεται για τον «Άγνωστο Χ» πρωθυπουργό – Η πρότασή του δημιουργεί αίσθηση για την πρώτη Κυριακή

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προετοιμάζει την επόμενη ημέρα και θα πει πως έκανε την προσπάθειά του

«Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες σταθερές και δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σημειώνοντας πως οι νέοι βλέπουν το Κομμουνιστικό Κόμμα ως αντισυστημικό.

 

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης πιέζεται για τον «Άγνωστο Χ» καθώς -όπως είπε- η πρόταση του δημιουργεί αίσθηση για την πρώτη Κυριακή.

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προετοιμάζει την επόμενη ημέρα και θα πει πως έκανε την προσπάθεια του

Παράλληλα ο κ. Ρουσόπουλος ζήτησε αυτοδύναμη κυβέρνηση και είπε πως αν μετά τις δεύτερες εκλογές δεν υπάρχει αυτοδυναμία θα πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε τρίτη κάλπη.

Ακόμη τόνισε πως δεν είναι σωστό να υπάρξει πρωθυπουργός πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Τέλος, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όσο πλησιάζουν οι εκλογές να υπάρξει αντιπαράθεση κάτω από τη ζώνη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θοδωρή Ρουσόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1
Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι κερδίζει το ΚΚΕ από την φθορά της κυβέρνησης

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω η περίπτωση του ΚΚΕ που είναι πολύ ιδιαίτερη απαντάται μόνο με μια προσέγγιση ότι δηλαδή το ΚΚΕ έχοντας συγκεκριμένες σταθερές επί δεκαετίες τώρα ίσως δημιουργεί σε ορισμένους νεότερους μια αίσθηση ασφάλειας. Δεν νομίζω ότι το ΚΚΕ έχει συνεγείρει τους νεότερους με τις ιδεολογικές του αναφορές ή με τις προτάσεις του. Το ΚΚΕ δημιουργεί μια αίσθηση σταθεράς συν αντισυστημικότητας γιατί το αντισυστημικό το οποίο επιδιώκουν οι νέοι το βλέπουν και στο ΚΚΕ. Το θεωρούν αντισυστημικό γιατί εφόσον είναι απέναντι σε όλα τα συστήματα, σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις διαδικασίες της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και θέλει μια λειτουργία πολιτεύματος πιο λαοκρατική, διαφορετική αντιλαμβάνεται κανένας ότι έτσι οι νέοι επηρεάζονται θετικά υπέρ του.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει ο κ. Ανδρουλάκης να πει το όνομα του πρωθυπουργού που πρεσβεύει

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο λόγος για τον οποίο πιέζεται ο κ. Ανδρουλάκης είναι ότι προκαλεί ενδιαφέρον η τοποθέτησή του. Αυτό καλό είναι για το ΠΑΣΟΚ για να συζητείται αλλά βέβαια κάνει καλό στη ΝΔ περισσότερο όλη αυτή η συζήτηση γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η ΝΔ που είναι επίσης ένα κόμμα με μια συγκεκριμένη σταθερά ως προς την αυτοδυναμία των κυβερνήσεων εν τέλει θα δικαιωθεί υπό την έννοια ότι όλη αυτή η συζήτηση του ποιον ψηφίζουμε και ποιος μας βγαίνει δεν οδηγεί σε λογικές που υιοθετούνται εύκολα σήμερα. Το δεύτερο θέμα είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης δημιουργεί μια αίσθηση για την πρώτη Κυριακή. Νομίζω ότι ο κ. Ανδρουλάκης ουσιαστικά λεει στο κόμμα του «εγώ έκανα κάθε προσπάθεια, είπα από την πρώτη Κυριακή να κάνουμε κυβέρνηση». Γιατί θεωρητικά θα έχει υψηλότερο ποσοστό ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή και πολύ χαμηλότερο τη δεύτερη Κυριακή, άρα για να έρθει εν συνεχεία και να πει ότι έκανα κάθε προσπάθεια και να μην δημιουργηθεί εσωκομματικό ζήτημα στο πρόσωπό του και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί συνθήκες δήθεν συνεργασίας αφού βάζει μια σειρά από εμπόδια. Τα εμπόδια μπορεί να είναι και λογικά όταν θα πει συγκεκριμένα πράγματα για πρόγραμμα, όταν μπαίνει στη λογική των προσώπων και τ’ αντιμετωπίζεις με δύο διαφορετικά μέτρα και σταθμά, λεει από τη μια πλευρά ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, κόμματα της δραχμής ιδεολογικά διαφωνούμε. ΝΔ Μητσοτάκης αρχηγός διαφωνώ ενώ δεν λεει ιδεολογικά διαφωνεί. Στη μια έχει ιδεολογική προσέγγιση στην άλλη έχει προσωποαπέχθεια δεν στηρίζονται όμως αυτά παρά σε προ-πολιτικές, προ-ιδεολογικές συμπεριφορές οι οποίες σήμερα δεν περνάνε.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα πάει και σε τρίτες εκλογές στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις δεύτερες

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε τρίτες αλλά αυτό είναι θέμα το οποίο θα αποφασίσουν τότε οι αρχηγοί των κομμάτων υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για μένα είναι ξεκάθαρα πράγματα κυβέρνηση αυτοδύναμη.

Για την ημερομηνία των ενδεχόμενων τρίτων εκλογών

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει κυβέρνηση λόγω απλής αναλογικής θα πρέπει να έχουμε προκήρυξη νέων εκλογών, προκήρυξη νέων εκλογών σημαίνει ότι πάμε με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Όταν όμως θα έχουμε την μεθεπόμενη, αν θα γίνει τρίτη, εκεί πάλι θα συζητηθεί με την ΠτΔ και τους αρχηγούς των κομμάτων η ημερομηνία. Το 21 μέρες που λεει το σύνταγμα είναι το μίνιμουμ της προεκλογικής εκστρατείας άρα μπορεί να πούμε ότι θα πάμε μέσα Σεπτεμβρίου, δεν το ξέρω όλα αυτά είναι σενάρια.

Ερωτηθείς αν αποκλείει συνεργασία της ΝΔ με την Ελληνική λύση

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να το απαντήσει μόνο ο πρόεδρος του κόμματος. Όταν έχεις ένα κόμμα με πολύ συγκεκριμένες θέσεις όπως είναι η ΝΔ, όποιος προσέρχεται σε αυτές τις θέσεις και τις υιοθετεί είναι ευπρόσδεκτος είτε είναι σε άλλο κόμμα και έρχεται και γίνεται βουλευτής του κόμματος, γίνεται υπουργός κ.ο.κ είτε θελήσει να συνεργαστεί μαζί μας υπό τις δικές μας προϋποθέσεις.

ΔΗΜ: Πρωθυπουργός εκτός του κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να είναι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας;

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν το θεωρώ σωστό αυτό.

ΔΗΜ: Ειπατε για βουλευτές που μπορεί να προσέλθουν και να υιοθετήσουν τις θέσεις της ΝΔ

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι παράμετρος αποστασίας αυτή, μην παρεξηγηθώ. Εγώ ουσιαστικά λεω ότι όποιος θέλει να έρθει και να γίνει βουλευτής, μπορεί να θέλει κάποιος να έρθει και να είναι υποψήφιος με εμάς και έγινε βουλευτής και έγινε υπουργός…

ΔΗΜ: Εγώ λεω για βουλευτές που θα εκλεγούν με άλλο κόμμα και μετά τις εκλογές να προσχωρήσουν σε εσάς

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι τελείως διαφορετικό, απελθέτω απ’ εμού η σκέψη αυτή γιατί καταλαβαίνετε ότι μας οδηγεί σε περιπέτειες άλλου τύπου και καλό είναι να τις αποφεύγουμε ρητά και κατηγορηματικά.

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τη δεύτερη Κυριακή, η δική μου θέση είναι ότι πιστεύω ότι χρειαζόμαστε αυτοδυναμία, η αυτοδυναμία δίδεται από το λαό.

Αναφορικά με την υπόθεση Παπαθανάση

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που τον θεωρώ έναν έντιμο άνθρωπο, έναν κύριο της πολιτικής. Έχει δώσει απαντήσεις ήδη και πάρα πολλές μάλιστα. Τον κατηγόρησαν ότι δεν έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές και έβγαλε ασφαλιστική ενημερότητα της προηγούμενης ημέρας και την έδειξε στην τηλεόραση. Όταν ακούω ότι ο υπουργός τάδε δεν έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές και μια μέρα μετά βγάζει ασφαλιστική ενημερότητα και τη δείχνει καταλαβαίνω ότι εδώ παίζονται διάφορα παιχνίδια στα οποία υπονομεύεται η αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου, ενός πολιτικού προσώπου. Άρα είμαι πολύ επιφυλακτικός στις διάφορες κατηγορίες που ακούγονται, στην προεκλογική περίοδο είναι συνηθισμένα πράγματα να λέγονται πολλές ακρότητες κοκ.

Ερωτηθείς αν εκτιμά τι θα δούμε και άλλες ακρότητες κατά την προεκλογική περίοδο

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πιθανολογώ και χειρότερα. Τα έχουμε ζήσει πολλές φορές, η προεκλογική περίοδος είναι ο χορός των δαιμόνων οπότε σίγουρα θα υπάρχει αντιπαράθεση και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Διακυβεύονται πολλά, έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν ορρωδεί προ ουδενός, ηθικά διλήμματα είναι πολύ κατεβασμένα σε αξιοπιστία, η αξιοπρέπεια του άλλου δεν παίζει κανένα ρόλο. Σας τα λεει ένας άνθρωπος ο οποίος δέχτηκε επιθέσεις και χυδαιότητες πολλαπλάσιες αυτών των οποίων βλέπουμε τις τελευταίες μέρες άρα λοιπόν τα περιμένω.