Ρωμανός: Δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας που έλεγε ότι το Αιγαίο δεν έχει σύνορα να μας κάνει τώρα υποδείξεις

«Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός που έλεγε ότι το Αιγαίο δεν έχει σύνορα να μας κάνει υποδείξεις για το πώς θα διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις»

«Στο εξωτερικό προφανώς όλο αυτό το παιχνίδι της προπαγάνδας του Ερντογάν δεν έχει καταφέρει τίποτα ιδιαίτερο, αν δείτε όλο το τελευταίο διάστημα διπλωματικά και ουσιαστικά πάει από ήττα σε ήττα. Χάνει συμμαχίες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

 

Αναφορικά με την τουρκική επιθετικότητα, ο κ. Ρωμανός διευκρίνισε ότι «ο στόχος δεν είναι επικοινωνιακά να πουλήσουμε στο εσωτερικό μας ακροατήριο κάτι όπως κάνει ο Ερντογάν, ο στόχος είναι να γίνονται κινήσεις που πρέπει στο διπλωματικό πεδίο για να τρώει τις διπλωματικές σφαλιάρες όπως τις τρώει και αυτό προφανώς το επιδεινώνει ο κ. Ερντογάν με όλα αυτά που κάνει. Βρίσκεται όλο και σε χειρότερη θέση». «Από εκεί και πέρα στο υπηρεσιακό κομμάτι προετοιμάζεται ότι πρέπει», υπογράμμισε ο ίδιος.

 

«Ο κ. Τσίπρας μας λέει να προεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι ότι ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε 4,5 χρόνια και δεν είχε κάνει καμία από τις κινήσεις που κάναμε σε αυτή την κατεύθυνση με την Ιταλία και την Αίγυπτο και δεν προχώρησαν τίποτα σε σχέση με την αμυντική συμμαχία με τη Γαλλία», τόνισε ο κ. Ρωμανός.

 

«Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός που έλεγε ότι το Αιγαίο δεν έχει σύνορα να μας κάνει υποδείξεις για το πώς θα διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις», επισήμανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

 

Για την τουρκική προπαγάνδα, ανέφερε ότι έχει δύο κομμάτια, «το ένα είναι στο εσωτερικό τι γίνεται που πράγματι εκεί προσπαθούν να επηρεάσουν με τους τρόπους αυτούς και το άλλο είναι στο εξωτερικό».

 

«Η Γερμάνια ήταν ξεκάθαρη η αμηχανία της από τις κινήσεις Ερντογάν όταν ο ίδιος είχε δεσμευτεί για άλλα. Θα μου πείτε δεν ξέρουν τον Ερντογάν πιθανών να μην τον ξέρουν ή να μην θέλουν να τον μάθουν αλλά αναγκάζονται να τον μάθουν και αναγκάζονται να έρθουν ακόμα πιο κοντά στη δική μας γραμμή και να φύγουν από τις ίσες αποστάσεις», δήλωσε επιπρόσθετα.

 

«Οι ΗΠΑ έχουν φύγει ξεκάθαρα από τις ίσες αποστάσεις, νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να φύγουνε και πολλοί άλλοι τους οποίους θεωρούμε παραδοσιακούς θιασώτες των ίσων αποστάσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

«Προφανώς όταν είναι σε αυτό το αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κοιτάξει όπου μπορεί να υιοθετήσει ότι μπορεί από την απέναντι πλευρά», τόνισε ο κ. Ρωμανός.

 

«Σας θυμίζω ότι όταν υπογράψαμε με την Αίγυπτο λέγανε ότι βιαστήκαμε και ότι ενώ είμαστε εν όψει των διερευνητικών επαφών εμείς πήγαμε μόνο επικοινωνιακά να υπογράψουμε με την Αίγυπτο, τώρα τι λένε αυτοί οι άνθρωποι που η Τουρκία είναι αυτή η οποία αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν εννοεί τίποτα σε σχέση με το διάλογο και την ειρηνική αποκατάσταση της μόνης διαφοράς που έχουμε που είναι οι θαλάσσιες ζώνες; Δεν λένε τίποτα γιατί ποντάρουν στο ότι ο κόσμος που τους ακούει ξεχνάει. Ε! όμως εμείς δεν ξεχνάμε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Για την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Pitsos, δήλωσε: «Όλο αυτό είναι ένα ακόμα fake news. Τι πήγαν να κάνουν; Μέσα σε ένα δεκαήμερο που η κυβέρνηση διαρκώς έχει θετικές ειδήσεις σχετικά με το πώς τρέχει τις επενδύσεις και την προσέλκυση επενδύσεων νομίζανε ότι με αυτόν τρόπο θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα πλήγμα. το μόνο που καταφέρνουν είναι να μα θυμίσουν πόσο άχρηστοι ήταν σε αυτό στο συγκεκριμένο πεδίο και πόσα χρόνια πίσω μας πήγαν διώχνοντας επενδύσεις. Γιατί και η Pitsos επί την ημερών τους έφυγε, ήταν προειλημμένη απόφαση».