Πυρά κατά του Ν. Βούτση: Στήνει επίτηδες καυγά με το Μ. Χρυσοχοΐδη

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ίδιο λένε και οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

 

Για σκόπιμο καυγά με τον Χρυσοχοϊδη που έστησε ο Νίκος Βούτσης με στόχο τον αποπροσανατολισμό του πολιτικού ενδιαφέροντος, ώστε να μην ασκείται κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την δράση του Νίκου Παππά και την λειτουργία παρακρατικής ομάδας επί πρωθυπουργίας του, μιλούν στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, θυμίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρώην Προέδρου της βουλής στην κομματική διαχείριση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

 

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη των δύο κομματικών χώρων, ο Νίκος Βούτσης ενεργεί στην βάση σχεδίου – απόφασης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την διαμόρφωση ενός δύσοσμου σκηνικού που θα βοηθήσει στην επαναφορά του διχαστικού κλίματος της περιόδου προ του 2015,οπότε και κυριαρχούσε το σύνθημα «εμείς ή αυτοί», έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας από τα εσωκομματικά προβλήματα και να κρατήσει την απόλυτη εξουσία στο Συνέδριο της μετεξέλιξης που προγραμματίζεται.

 

Η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση για θέματα που αφορούν το παρελθόν, την περίοδο της Χούντας και τον διαχωρισμό, αγωνιστές-προοδευτικοί VS ακροδεξιοί – σκοταδιστές, δεν αφήνει περιθώριο στην εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ να συζητά για τον Παππά, τον Καμμένο, τον Παπαγγελόπουλο και τις σχέσεις Προεδρικών στελεχών με επιχειρηματίες, που το κόμμα καταγγέλλει ως «ελίτ της διαπλοκής».

 

 

Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να διορθώσει το βαριά τραυματισμένο προφίλ του Αλέξη Τσίπρα στο 20% των πολιτών που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Νίκος Βούτσης, παρά το «ειδικό βάρος» που διαθέτει και γιατί ανήκει στην περίφημη «δρακογενιά» του κόμματος του, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για πράξεις που τραυμάτισαν τον θεσμό του κοινοβουλίου.

 

Μία από αυτές, η οποία συζητήθηκε πολύ στα διακομματικά πηγαδάκια της βουλής σήμερα, ήταν όταν ως Πρόεδρος της βουλής έδινε εντολή να αφεθούν ελεύθερα μέλη του «Ρουβίκωνα» που εισέβαλαν στο περιστύλιο της βουλής και πέταξαν τρικάκια.

 

«Τους συνέλαβαν χωρίς να με ρωτήσουν», απαντούσε το 2017 στον Πρόεδρο τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, που ζήτησε να ενημερωθεί για το συμβάν. «Είναι κοινή συνείδηση ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα γενικευμένης ή και μερικής ανομίας μέσα στον λαό μας. Τα ζητήματα ασφαλείας της Βουλής δεν πρέπει να αποτελούν μέρος επικοινωνιακών χειρισμών της πολιτικής ατζέντας των κομμάτων», έλεγε ο Νίκος Βούτσης, υπερασπιζόμενος το «δικαίωμα» του «Ρουβίκωνα» στον … «ακτιβισμό».

 

«Ίσως αυτό το “δικαίωμα” ήθελε να διαφυλάξει» – συμπεραίνουν οι συνάδελφοι του στο κοινοβούλιο – και με την χθεσινή ερώτηση- καταγγελία του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον αστυνομικό με τον ασύρματο που, όπως αποδείχθηκε, συντόνιζε ως αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας τις δυνάμεις που περιφρουρούσαν την βουλή την ώρα της διαδήλωσης, αλλά και το κέντρο της Αθήνας ώστε να αποφευχθούν βίαια επεισόδια.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών και η μεγαλύτερη μερίδα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναγνωρίζει ως «ακτιβισμό» ή διαμαρτυρία τις συνεχείς διαδηλώσεις των 20-50 ατόμων που διαλύουν τον ιστό της πόλης,ή καταστρέφουν.