Προανακριτική: Τα SMS Καλογρίτσα-Παππά για την εγγυητική και το Documento

«Με έστελναν, δεν πήγαινα», ανέφερε για τις συναντήσεις με επιχειρηματίες

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται η διαδικασία της εξέτασης του επιχειρηματία.

 

 

Νέα SMS που αντάλλασσε με τον κ. Νίκο Παππά την επίμαχη περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες παρουσίασε στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας.

 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε στενή συνεργασία με τον γνωστό δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

 

 

Οι απαντήσεις για την εγγυητική

 

Θ. Πλεύρης: Εκτός από Κοντομηνά και Μαρινάκη συναντήσατε κι αλλά πρόσωπα κατ’ εντολη Νίκου Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Με έστελναν. Δεν πήγαινα. Είδα κι αλλά πρόσωπα. Τον κύριο Μαρινάκη δεν τον είχα δει ποτέ.
Πρώτη φορά τον είδα εκεί. Είδα πολλά.

Είδα άλλους επιχειρηματίες…

Μου είπε ο Μαρινάκης πως «ήμουν στο Μαξίμου το μεσημέρι και μίλησα με τον Νίκο για το θέμα».

Αυτό έγινε την ημέρα που είδα τον κύριο Μαρινάκη.

Σε άλλη στιγμή της κατάθεσης του αναφέρεται στον Κύπριο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος θεωρείται εξπέρ των off shore, έχει μακρά θητεία στο Κυπριακό ΕΣΡ.

Χ. Καλογρίτσας: Να σας πω και για τον Αρτεμίου. Είχαμε κάνει αρκετά ραντεβού. Κι από αυτή την πλευρά είχαμε πει πως θα μπορούσαμε να τα βρούμε τα χρήματα. Ναι. Είχα δει τον κύριο Αρτεμίου.

Θ. Πλεύρης: Άρα η οποία συνεννόηση με τον κύριο Μαρινάκη έγινε μεταξύ Μαρινάκη και Παππά κι εσείς εκτελούσατε απλά εντολές;

Χ. Καλογρίτσας: Σας το είπα. Εγώ υπάκουα τυφλά. Έδωσα το όνομα μου. Αυτά. Ήμουν ένα άγραφο sms – email. Αυτό ήμουν. Αντί να το στείλουν χρησιμοποιούσαν εμένα. 100% ο Παππάς είχε πει πως δεν υπάρχει συμφωνία, όταν δεν υπήρξε.

Θ. Πλεύρης: Ο κύριος Αρτεμίου έλεγε πως θα έβαζε ο ίδιος λεφτά ή για λογαριασμό τρίτων;

Χ. Καλογρίτσας: Ήταν ο Αρτεμίου, ο ίδιος ο κύριος Παππάς.

Είχε τον τρόπο λόγω των επαφών του να φέρει λεφτά.

Ο Αρτεμίου έλεγε πως 99% είχαν τα χρήματα και ο Παππάς έλεγε 100%. Τελικά δεν ευδοκίμησαν τα παραπάνω.

Μάλιστα την τελευταία Κυριακή με φώναξαν σε ένα σπίτι με τέσσερα πέντε άτομα. Συζητούσαν για το θέμα του, αν θα καταστρεφόμουν ή όχι χωρίς εμένα. Θυμάμαι μια γυναίκα. Ήταν ο Νίκος Παππάς και κάποιοι άλλοι. Η ομάδα του Νίκου και κάποιοι άλλοι. Είπαν πάμε να βρούμε τα χρήματα.

Είπαν κάποια ονόματα επιχειρηματιών …δεν ήμουν εγώ στην ομάδα αυτή. Ήμουν πιο πέρα.

Με αφαίρεσαν από τη συζήτηση και θεώρησα πως με προσέβαλαν για αυτό. Το βράδυ υπογράφηκε η επιστολή αποχώρησης μου από το εγχείρημα. Την συνέταξε ο Παππάς και η ομάδα του. Όχι εγώ. Διαφώνησα μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές όμως μου είπαν «ή έτσι ή φεύγεις από εδώ». Με εκβίασαν. Και τελικά είπα «οκ έτσι».

Τη βραδιά αυτή περνούσα μεγάλη στεναχώρια. Ήταν και η γυναίκα μου. Μετά από αυτό με διώξανε. Μου δώσανε το Φιλί του Ιούδα και με διώξανε.

Θ. Πλεύρης: Από άλλο τρόπο να αποτυπώνονται έχετε στοιχεία; Υπάρχει κάτι ενδεικτικό;

Χ. Καλογρίτσας: Έχω μια γραμματέα 40 χρόνια που όμως τώρα δεν μπορεί. Αποτυπώνονται όμως.

 

 

Όπως φαίνεται στο sms, o Χρήστος Καλογρίτσας γράφει στο μήνυμα προς τον Νίκο Παππά να επικοινωνήσει με τον Σάμερ Χούρι να πιέσει στο Λονδίνο «να το στείλουν κατά προτεραιότητα γιατί είναι για την ελληνική κυβέρνηση»!, ενώ μετά υπάρχει κλήση στη μεταξύ τους συνομιλία έτσι όπως είναι αποτυπωμένο στο αποδεικτικό στοιχείο.

 

 

Οι απαντήσεις για το Documento

 

Χ. Καλογρίτσας: Δεν προχώρησε αυτό το εγχείρημα. Τελικά πήγαν σε άλλη λύση. Μετά μου λέει ο Νίκος «πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα».

Μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη. Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση. Μου είπαν πως «αφού δεν υπάρχει το όνομα σου στην τηλεόραση να μπεις».

Μπήκα τελικά. Για το Documento δάνεισα χρήματα.

Το χρηματοδότησα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατ. ευρώ. Όπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα «απ’ έξω». Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά. Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατ. δανεικά.

Θ. Πλεύρης: Σας ζήτησε ο κύριος Παππάς να φύγετε από το ντοκουμέντο;

Χ. Καλογρίτσας: Ναι. Μου ζήτησε η ομάδα να φύγω. Θα διαβάσω κι άλλο sms με Παππά. Μα ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017. «Τι έγινε με εφημερίδα»; «Νίκο μου όλα καλά». Παππάς: «περί κλεισίματος ακούω. ΠΡΟΣΕΞΕ»! «Νοικοκύρεμα. Όχι κλείσιμο» απαντώ. «Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς»;