Προανακριτική Παππά: Έρευνα για την εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ που κατέθεσε ο Καλογρίτσας

Μετά από αίτημα του εισηγητή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη

Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Χρήστου Καλογρίτσα και του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC, προχωρά η Προανακριτική Επιτροπή.

 

 

Συγκεκριμένα, μέσω επιστολής στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητά να πραγματοποιηθεί έρευνα με στόχο να εντοπιστούν οι τροφοδότες λογαριασμοί εξωτερικού μέσω των οποίων διακινήθηκε ποσό τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ προς τον επιχειρηματία, ώστε να λάβει μέρος στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

 

 

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή έκανε δεκτή την πρόταση του εισηγητή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, να ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωση αναφορικά με το αν έχει γίνει έλεγχος νομιμότητας της προέλευσης των 3 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από τη CCC στον Χρήστο Καλογρίτσα για την εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αληθεύουν ή όχι οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο έλεγχος έγινε και δεν εντόπισε τίποτα μεμπτό.

 

 

Το έγγραφο αίτημα που κατέθεσε ο Θάνος Πλεύρης προς την Τράπεζα της Ελλάδος:

Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό.

Αιτούμαστε

1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.

2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.

3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση Σας

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ