Πρέσβης Ισραήλ: Στρατηγικής σημασίας η σχέση με την Ελλάδα

«ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΥΡΕΣΗ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ»

«Για το Ισραήλ η σχέση με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει» δήλωσε ο  Γιόσι Αμράνι, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει ότι το στρατηγικό όραμα της συνεργασίας εδράζεται «στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα».

«Εϊμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών. Έχουμε κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να διαβουλευθούμε διμερώς και τριμερώς και να δούμε που μας οδηγεί η συνεργασία και με ποιους τρόπους εξυπηρετούνται καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα» επισημαίνει ο κ. Αμράνι σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Τέλος, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνας σχολιάζοντας την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο λόγω τουρκικής πολιτικής, δηλώνει: «Η ένταση όντως αυξάνεται και γίνεται πιο συχνή. Το ζητούμενο στην πολιτική είναι πάντα η εύρεση μέτρου και ισορροπιών».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των επιπλοκών που προκαλούνται από συγκεκριμένες πολιτικές στην εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, αλλά και στη δυνατότητά μας να εκμεταλευτούμε τους φυσικούς πόρους. Το μήνυμά μας είναι καθαρό» καταλήγει ο Ισραηλινός πρέσβης.