Quantcast

Πώς οι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ απαξιώνουν πλήρως τον Καμμένο

Η... κορύφωση του δράματος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήλθε στις 25 Ιανουαρίου 2019, κατά την ψηφοφορία κύρωσης της αλλαγής του ονόματος της γείτονος

Τον Μάιο του 2012 βροντοφώναζε στις πλατείες, στις εξέδρες και στα καφενεία: «Είµαστε πολλοί, είµαστε Ανεξάρτητοι, είµαστε Έλληνες», λαµβάνοντας 670.000 ψήφους και ποσοστό 10,6%. Εννέα χρόνια αργότερα, οι ΑΝ.ΕΛ. εξαφανίστηκαν και οι βουλευτές του κόµµατος λοιδορήθηκαν από τον αρχηγό τους, Πάνο Καµµένο, που επανεµφανίστηκε πρόσφατα και δήλωσε σχετικά µε τη στάση της Κοινοβουλευτικής του Οµάδας απέναντι στη Συµφωνία των Πρεσπών: «Πώς να ρίξω την κυβέρνηση, µε τους βουλευτές µου που είχαν όλοι αγοραστεί; Οι βουλευτές µου περάσανε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» µίλησαν µε όσους ήθελαν ή, τέλος πάντων, µε όσους είχαν τη διάθεση να γυρίσουν στα περασµένα και να σχολιάσουν.

Πότε ήρθε η… κορύφωση του δράματος για τους ΑΝΕΛ

«Οι πράξεις του καθενός µας έχουν κριθεί από την κοινωνία και την Ιστορία. Αν ήταν να απαντήσω, θα το είχα κάνει από την πρώτη στιγµή», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης την τριετία 2016-2019 ως βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. υπηρετούσε την κυβέρνηση συνασπισµού µε τον ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπενθυµίζει ότι δεν ψήφισε το «Σκοπιανό», παρά ταύτα διατήρησε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού έως τον Ιούλιο του 2019, όταν κατέβηκε υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια, τη Λάρισα, µε τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεξελέγη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Οι πράξεις του καθενός μας έχουν κριθεί

«Όταν µια δήλωση αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, δεν απαντάς. Αυτές είναι ανοησίες του Καµµένου. Ήγουν ο βουλευτής του που ψήφισα τη συνθήκη παραδίδοντας ταυτόχρονα την έδρα µου. ∆ηλαδή, σύµφωνα µε τη λογική του, δωροδοκήθηκα για να παραδώσω την έδρα µου!», υπογραµµίζει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που πορευόταν µαζί του και τον στήριζε από τα χρόνια της συνύπαρξής τους στη Νέα ∆ηµοκρατία. Ως βουλευτής είχε ταχθεί υπέρ της ολοκλήρωσης της κυβερνητικής θητείας του Αλέξη Τσίπρα. Τον Ιανουάριο του 2019 υπερψήφισε τις «Πρέσπες», έναν µήνα αργότερα ο Π. Καµµένος τον διέγραψε από τους ΑΝ.ΕΛ. και, έτσι, παραιτήθηκε και από βουλευτής.

Ο αναπληρωτής του, Τέρενς Κουίκ, ως εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών, δεν συζήτησε καν το οτιδήποτε µε τον πρώην αρχηγό του, επιλέγοντας να συνεχίσει µε τον Αλ. Τσίπρα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν μια δήλωση είναι γελοία, δεν απαντάς

Σε αντίθετο µήκος κύµατος είναι οι δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη: «Τα είχα ακούσει, αλλά δεν γνωρίζω τις λεπτοµέρειες του πολιτικού αµοραλισµού. Τότε εκώφευσα στις σειρήνες που θέλησαν να µε εξαγοράσουν. Μου πρότειναν υπουργείο και ήµουν ο µόνος που αρνήθηκε». Ο εν λόγω παρέµεινε στο πλευρό του κ. Καµµένου έως τις παραµονές των εκλογών του 2019, όταν πήρε µεταγραφή για την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Τι κάνουν τώρα οι πρώην βουλευτές του Καμμένου
Η… κορύφωση του δράµατος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήλθε στις 25 Ιανουαρίου 2019, κατά την ψηφοφορία κύρωσης της αλλαγής του ονόµατος της γείτονος. Θετικά είχαν ψηφίσει η Ελενα Κουντουρά, η οποία είχε διαγραφεί πριν από την ψηφοφορία, γιατί δεν παραιτήθηκε από τη θέση της υπουργού Τουρισµού, και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Αρνητικά, οι Π. Καµµένος, Κ. Κατσίκης, Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, Αρ. Φωκάς και Κ. Ζουράρις, ο οποίος λίγο αργότερα δήλωνε πίστη στον Αλ. Τσίπρα και πλέον, στα 81 του έτη, εξακολουθεί να είναι βουλευτής µε τη σηµαία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του πολιτικού αμοραλισμού

Η κ. Τσαρουχά παραµένει οπαδός των ΑΝ.ΕΛ., σηµειώνοντας κοφτά πως «κάτι είχα ακούσει τότε». Ο Τέρενς Κουίκ, που κατέβηκε υποψήφιος µε τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τοµέα της Αττικής, δεν κατάφερε να εκλεγεί και τώρα ασχολείται ξανά µε τη δηµοσιογραφία, στην Κύπρο. Η Ελενα Κουντουρά έθεσε υποψηφιότητα µε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και εξελέγη, καταλαµβάνοντας τη δεύτερη θέση. Έκτοτε ασκεί τα καθήκοντα της ευρωβουλευτού. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ∆ηµήτρης Καµµένος, που διεγράφη από το κόµµα τον Ιούνιο του 2018, δραστηριοποιείται επαγγελµατικά στον Πειραιά και έχει αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική.

Τέλος, ο Γιώργος Λαζαρίδης εξελέγη µε τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεµβρίου του 2015, αποχώρησε από το κόµµα και ανεξαρτητοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019 εντάχθηκε στη Νέα ∆ηµοκρατία. Από το καλοκαίρι του 2018 οι επικριτές του Π. Καµµένου έλεγαν ότι, αν πράγµατι αντιδρούσε στο όνοµα, θα έπρεπε να «ρίξει» την κυβέρνηση Τσίπρα όταν «έπεφταν» οι υπογραφές στις Πρέσπες από τους Κοτζιά και Ντιµιτρόφ και όχι 7 µήνες αργότερα.

 

Πηγή: parapolitika.gr