Πολάκης σε Πιτσιλή: Θυμάσαι που σε πήρα στο πορτοκαλί τηλέφωνο και μιλήσαμε σε άπταιστα «γαλλικά»;

Τον τρόπο που λειτουργούσε όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ο βουλευτής – Τι είπε στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Τον τρόπο που λειτουργούσε και παρενέβαινε στις Ανεξάρτητες Αρχές τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θύμισε στα μέλη της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Παύλος Πολάκης.

Κατά την συνεδρίαση για την παρουσίαση των πεπραγμένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τον προϊστάμενό της Γιώργο Πιτσιλή, ο κ. Πολάκης πήρε τον λόγο και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θυμάστε πως κυνηγιόμασταν όταν εμείς με πολιτική απόφαση θέλαμε να δώσουμε τα αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ; Θυμάσαι που εσύ καθυστερούσες να μας δώσεις τα στοιχεία και μιλήσαμε στο πορτοκαλί τηλέφωνο σε άπταιστα γαλλικά για να μας δώσεις τον κατάλογο;»

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «νεφέλωμα» την ΑΑΔΕ και υποστήριξε ότι οι αρμοδιότητές της πρέπει να επιστρέψουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους και στο Υπουργείο Οικονομικών ενώ απευθυνόμενος στον κ. Πιτσιλή υποστήριξε «έχετε προφυλάξει τους πλούσιους και έχετε ξετινάξει μικρούς και μεσαίους. Θυμάστε πόσο καθυστερήσατε τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ και Μπόργιαν μέχρι να έρθει η απαράδεκτη απόφαση ΣτΕ για τις 5ετίες;».