Πλεύρης: Τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι και τα καλύτερα του ΕΟΠΥΥ – Μείωση του clawback για το 2023

«Δεν έχω δει και δεν έχω συναντήσει κανέναν που να μη θέλει να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας

«Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο στους ιδιώτες παρόχους, πληρώνει 850 εκατομμύρια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πληρώνει 2 δισεκατομμύρια στο φάρμακο και μεγάλο μέρος αυτών των πόρων είναι είτε από την κρατική χρηματοδότηση, είτε από τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση δέκα ετών λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον ΕΟΠΥΥ. Δεν έχω δει και δεν έχω συναντήσει κανέναν που να μη θέλει να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, διότι όλοι ξέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι μία βασική ασφάλεια, μία βασική πηγή χρηματοδότησης», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Τα δέκα πρώτα χρόνια ήταν τα δύσκολα χρόνια, τα δέκα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα χρόνια κι επειδή έχει παραδοθεί και το πόρισμα της επιτροπής που κάναμε για τη διαχείριση του clawback έχουμε να πούμε ότι το 80% των θεμάτων θα ανακοινωθούν την άλλη εβδομάδα, είναι θέματα στα οποία υπάρχει απόλυτη συμφωνία και θα υπάρξουν άμεσες πρωτοβουλίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με τους ποιοτικούς δείκτες, με έλεγχο real time, με τεχνοκρατικά στοιχεία, παίρνοντας όλα τα καλά στοιχεία που έχει η αγορά, διατηρώντας όμως τον σκληρό δημόσιο χαρακτήρα του προς όφελος του πολίτη τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι και τα καλύτερά χρόνια του ΕΟΠΥΥ», επισήμανε στη συνέχεια.