Πλεύρης στα Παραπολιτικά 90,1: Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του πανδημικού κύματος – Ενόψει του φθινοπώρου θα επανεξεταστούν μέτρα

Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου

«Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 

 

 

Είπε πως καταγράφονται αρκετές νοσηλείες σε απλές κλίνες αλλά όχι σε κλίνες ΜΕΘ, ενώ σε ότι αφορά τη μάσκα είπε ότι υπάρχει σύσταση να χρησιμοποιείται στους κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός. Σημείωσε πως η υποχρεωτικότητα δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, τόνισε πως ενόψει του φθινοπώρου θα επανεξεταστούν κάποια μέτρα ενώ είπε πως έχουμε μπει σε μια λογική να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό.

Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου

Σε σχέση με την τέταρτη δόση είπε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 ετών ενώ ανέφερε ότι αναμένουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ τόνισε πως ο ευάλωτος πολίτης προστατεύεται με την τέταρτη δόση και δεν θα νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

Επισήμανε πως από τα εμβόλια έχουν σωθεί -στη χώρα- περισσότεροι από 40.000 πολίτες, ενώ επανέλαβε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα είναι σε αναστολή έως τις 31 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως η αναστολή θα επανεξετάζεται.

Για την κάλυψη των νησιών με γιατρούς είπε πως πολλοί διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι και το υπουργείο δίνει συν 1.500 ευρώ για όσους μετακινηθούν τα νησιά, αναφέροντας παράλληλα πως συνεργασία με τους δήμους γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα της στέγασης των γιατρών.

Ακούστε τη συνέντευξή του