Πλεύρης για clawback: Το ποσό για το 2022 θα είναι απολύτως βιώσιμο – Μέτρα για τη μείωσή του

Αναφορικά με την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους κλινικοεργαστηριακούς που πραγματοποιήθηκε για τον έλεγχο του clawback.

Προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας είναι ο εξορθολογισμός του clawback ειδικά σε αυτή την κατηγορία που υπάρχει αύξηση των εξετάσεων, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους κλινικοεργαστηριακούς που πραγματοποιήθηκε για τον έλεγχο του clawback.

 

 

 

Όπως τονίζει ο ίδιος, προς αυτή την κατεύθυνση, «ήδη για το 2022 έχουν μπει μέχρι τώρα στους προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ, 40 εκατ. ευρώ από ανακατανομή και άλλα 15 εκ θα προστεθούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, «ενώ παράλληλα όλες οι προηγούμενες οφειλές έχουν ενταχθεί στις 120 δόσεις.

Τα μέτρα που θα ληφθούν για το 2023 θα έχουν να κάνουν και με ενίσχυση του προϋπολογισμού και με έλεγχο της δαπάνης ώστε πλέον να υπάρξει ανώτατο πλαφόν στο clawback».

Επιπλέον και για το 2022 θα γίνουν όσες παρεμβάσεις χρειάζονται ώστε τέλος του χρόνου το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι κλινικοεργαστηριακοί να είναι απολύτως βιώσιμο.

Επιπλέον σήμερα ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε και έγινε αποδεκτό να υπάρξει παράταση ενός μήνα για να υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο των ποιοτικών κριτηρίων αναφορικά με αξονικές και μαγνητικές».