Quantcast

Πικραμμένος: Έκκληση προς την αντιπολίτευση να σταματήσει να εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη

Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούσε τα στελέχη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες

Έκκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Πικραμμένος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ρόλο της ΑΔΑΕ , τους χειρισμούς του κ. Χρήστου Ράμμου και τις αντιδράσεις μερίδας συνταγματολόγων, τονίζοντας πως τουλάχιστον 3 γνωμοδοτήσεις που συντάχθηκαν από τον Άρειο Πάγο κατά το παρελθόν (2009-2011), ξεκαθάριζαν ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές και συγκεκριμένα η ΑΔΑΕ υπόκεινται στον έλεγχο της Δικαστικής εξουσίας, χωρίς τότε να έχουν εγερθεί ενστάσεις.

«Με τον κ. Ράμμο συνυπηρέτησα στο ΣτΕ περίπου 20-25 έτη και τολμώ να πω ότι είχαμε πολύ φιλικές σχέσεις. Ό,τι πω δεν θέλω να θεωρηθεί στρεφόμενο κατά του προσώπου, αλλά των θέσεων που παίρνει η ΑΔΑΕ. Έχει ανακύψει ένα θέμα ως προς τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ, το εύρος των αρμοδιοτήτων και τον τρόπο με τον οποίο η ΑΔΑΕ τις ασκεί. Διάβασα επίσης άρθρο της αντιπροέδρου της ΑΔΑΕ στο οποίο περισπούδαστα ερμηνεύει ποιες είναι οι αρμοδιότητες τις ΑΔΑΕ. Είναι όμως έτσι;», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επί ερωτήματος της Ασφάλειας Αττικής το 2009 αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι “οι ανεξάρτητες αρχές υπόκεινται στη δικαστική εξουσία, αφού οι αποφάσεις ελέγχονται από αυτήν και κυρίως από το ΣτΕ. Αρμόδια να κρίνει αν η άρση απορρήτου είναι νόμιμη είναι η δικαιοσύνη”. Η γνωμοδότηση επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια με άλλες γνωμοδοτήσεις του 2009 και 2011. Πού ήταν τότε οι κύριοι συνταγματολόγοι όταν σήμερα με τόση ευκολία εστράφησαν κατά του προσώπου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ράμμο ότι στην Αθήνα υπάρχουν δικαστές, σημείωσε: «Ο κ. Ράμμος, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του, δεν ενεργεί ως δικαστής. Ενεργεί ως διοικητικό όργανο. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ούτε και εγώ είμαι δικαστής. Είμαι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Ήμουν δικαστής έως το 2012».

Ακόμα, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λοιδορούσε και απειλούσε τα στελέχη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.

«Τι έκαναν τότε εκείνοι οι δικαστές; Προασπίζονταν το κύρος και αρμοδιότητες μιας ανεξάρτητης αρχής», είπε χαρακτηριστικά.