Πιερρακάκης: «Η χώρα πολιτογραφείται στο μέλλον» – Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το ν/σ αναδυόμενων τεχνολογιών

Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι να δημιουργήσει ένα πολιτοκεντρικό ρυθμιστικό πλαίσιο γύρω από τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα drones, το 3D printing, το Internet of Things και το blockchain

Με ευρεία πλειοψηφία επί του συνόλου, επί της αρχής και επί των περισσότερων άρθρων υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Όπως σημείωσαν στις ομιλίες τους τόσο ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης όσο και ο Υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, σκοπός του σχεδίου νόμου είναι να δημιουργήσει ένα πολιτοκεντρικό ρυθμιστικό πλαίσιο γύρω από τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα drones, το 3D printing, το Internet of Things και το blockchain. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα αποκτά τη δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτές τις αναδυόμενες τεχνολογίες άμεσα, αποτελεσματικά και προς το συμφέρον των πολιτών.

Ο Κ. Πιερρακακης ανέφερε πως «το πρωί της ημέρας θα μιλάμε για την τεχνητή νοημοσύνη, το απόγευμα της ίδιας ημέρας καλώς εχόντων των πραγμάτων θα παρουσιάζουμε τη μετάβαση της υφιστάμενης ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο wallet του κινητού τηλεφώνου. Δηλαδή, θα έχουμε κάτι πάρα πολύ απλό από την υφιστάμενη διαδικασία. Πέρα από την έγχαρτη μορφή της ταυτότητας, θα την έχουμε στο κινητό τηλέφωνο. Ξεκινήσαμε να το κάνουμε αυτό επί covid. Τώρα μπορούμε νομίζω σε εγχώριο επίπεδο να το κάνουμε για τα πάντα. Τα συναρμόδια Υπουργεία το θέλουν και για την ταυτότητα και για το δίπλωμα οδήγησης. Κι είναι ένας ενδιαφέρων συμβολισμός, γιατί επί της ουσίας η χώρα, ο κάθε πολίτης πολιτογραφείται στο μέλλον».

Διαβάστε τη συνέχεια στα parapolitika.gr