Πέτσας για κορωνοϊό: «Είναι πιθανό να προχωρήσουμε και σε ευρύτερο κλείσιμο σχολείων»

ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει ευρύτερο κλείσιμο των σχολείων για προληπτικούς λόγους λόγω του κοροναϊού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι αυτό θα συζητηθεί σήμερα κατά την διευρυμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας τόνισε σε συνέντευξή του στο Open πως «είναι πιθανό να προχωρήσουμε και σε ευρύτερο κλείσιμο σχολείων. Από εκεί και πέρα το ζήτημα είναι πώς στηρίζεται ο εργαζόμενος γονιός που θα αναγκαστεί να μείνει σπίτι για να έχει τη φροντίδα των παιδιών, αλλά και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μια οικογένεια που ζει μαζί με τον παππού ή τη γιαγιά, δηλαδή πώς θα προφυλαχθεί και αυτός που ανήκει στην ευάλωτη κατηγορία.  Όλα αυτά θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν σήμερα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δίνεται προτεραιότητα στην οικονομία και, άρα, πρέπει να υπάρξουν οριζόντια μέτρα στήριξης.

«Έχουμε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το πλαίσιο και για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ανάλογα με το πώς εξελίσσεται αυτό το σενάριο, θα λαμβάνονται και τα μέτρα. Αυτή τη στιγμή, είμαστε στην αξιολόγηση για την έκταση που πρέπει να έχουν τα μέτρα. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί το βασικό πρόβλημα της ζήτησης, η οποία πέφτει: Πρώτον, γιατί μειώνονται οι τουριστικές ροές. Δεύτερον, γιατί υπάρχει αβεβαιότητα και ο κόσμος δεν καταναλώνει. Τρίτον, γιατί αναγκάζονται να κλείσουν κάποιες επιχειρήσεις ή να έχουν μικρότερο τζίρο. Εμείς θα τονώσουμε τη ζήτηση με οριζόντια μέτρα και θα στοχεύσουμε και κάποιους συγκεκριμένους κλάδους», συμπλήρωσε ο Στ. Πέτσας.