Πέτσας: 1,9 δισ. ευρώ σε δράσεις κυκλικής οικονομίας

Στο συνέδριο «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit» του Economist και του powergame.gr

Για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία που προχωρά η χώρα κάνοντας σημαντικές επενδύσεις, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στο περιθώριο του συνεδρίου «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit» του Economist και του powergame.gr.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε για τα χρήματα που επενδύουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να προχωρήσει μπροστά η βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα μας και κυκλική οικονομία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είμαστε χαρούμενοι που στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης από τον χρηματοδοτικό φάκελο των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ προχωρούν σε δράσεις κυκλικής οικονομίας που έχουν να κάνουν με την ανακύκλωση την ηλεκτροκίνηση και τη χρήση φωτοβολταϊκών για εξοικονόμηση ενέργειας. Όλα αυτά τα έργα όπως καταλαβαίνουμε μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και βελτιώνουν την καθημερινότητά της ζωής των πολιτών».

Κλείνοντας, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «δεν πρέπει μόνο να στοχεύουμε στα μακροπρόθεσμα προβλήματα, αλλά και βραχυπρόθεσμα. Γι’ αυτό τον λόγο στηρίζουμε τους δήμους της χώρας για να ανταπεξέλθουν στην εισαγόμενη ενεργειακή κρίση 218 εκατομμύρια ευρώ δώσαμε ήδη στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και αλλά 100 εκατομμύρια ευρώ περίπου θα διοχετεύσουν στους δήμους το δεύτερο εξάμηνο για να μπορέσουν να στηρίξουν τους προϋπολογισμούς τους και φυσικά να προσφέρουν στους δημότες τους τις υπηρεσίες που αναμένουν από αυτούς».