ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Απάντηση σε όσους «κερδοσκόπησαν» πολιτικά καλύπτοντας τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό Καραμανλή η δικαίωση Γεωργίου

«Είναι επιβεβλημένη η συμμόρφωση με την εν λόγω απόφαση του ΕΔΔΑ ενώπιον του Αρείου Πάγου», τονίζει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη

Με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «η δικαίωση του Ανδρέα Γεωργίου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνιστά μια ακόμη ηχηρή απάντηση κατά όσων ‘κερδοσκόπησαν’ πολιτικά, καλύπτοντας τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διετίας του 2008-2009 από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή».

 

«Ο κ. Γεωργίου στοχοποιήθηκε τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, πως τάχα ‘φούσκωσε το έλλειμμα’ για να εξυπηρετήσουν το αντιμνημονιακό τους δόγμα των ανέξοδων λύσεων των Ζαππείων και του ‘ενός νόμου ενός άρθρου’», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποιήθηκε και σχολιάστηκε από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, κάνοντας λόγο για «απόφαση κόλαφο».

Η απόφαση του ΕΔΔΑ «εγείρει σημαντικά θέματα»

Η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζει, ωστόσο, πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) «εγείρει σημαντικά θέματα σε σχέση με το κράτος δικαίου και τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα, καθώς το ΕΔΔΑ αναγνωρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, του ανθρώπου που αποκάλυψε τις παθογένειες που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φτάνοντας τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας».

Κατόπιν αυτού, καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι επιβεβλημένη η συμμόρφωση με την εν λόγω απόφαση του ΕΔΔΑ ενώπιον του Αρείου Πάγου».