Όσοι παρακολουθούσαν την πορεία της Φώφης Γεννηµατά, διαπίστωναν ότι είχε δύο βασικούς στόχους για το Κίνηµα Αλλαγής. Ο ένας ήταν η αυτόνοµη πορεία του κόµµατος και ο άλλος η ηλικιακή ανανέωσή του.
Ειδικά στο δεύτερο κοµµάτι συνέβαλε καταλυτικά ώστε να αλλάξει η, κατά πολλούς, γερασµένη εικόνα του Κινήµατος Αλλαγής, µε την τοποθέτηση πολλών νέων προσώπων σε θέσεις ευθύνης.
Με το «καληµέρα», δηλαδή, της ανάληψης των καθηκόντων της, το καλοκαίρι του 2015, έριξε στα βαθιά πολιτικά νερά µια σειρά νέων ανθρώπων, που προέρχονταν από τη Νεολαία της παράταξης, αλλά και από την «αγορά». Οι δύο πιο χαρακτηριστικές επιλογές της ήταν για τις κοµβικές θέσεις του γραµµατέα του κόµµατος και του εκπροσώπου Τύπου.
Στη θέση του γραµµατέα τοποθέτησε το 2018 τον γεννηµένο το 1991 Μανώλη Χριστοδουλάκη. Και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου τοποθέτησε το 2015 τον γεννηµένο το 1983 Παύλο Χρηστίδη. Κατά γενική οµολογία, αυτές ήταν οι δύο επιλογές προσώπων που χαρακτήρισαν την προεδρία της Φώφης Γεννηµατά.
Να σηµειωθεί πως ο κ. Χριστοδουλάκης στηρίζει σθεναρά την υποψηφιότητα Παπανδρέου, ενώ ο κ. Χρηστίδης είναι µεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας σηµαντικός αριθµός στελεχών που «βγήκαν µπροστά» µετά το 2015 και τώρα παίζουν ρόλο και στις διεργασίες για την εκλογή προέδρου.
Ενα από τα νεότερα στελέχη που ξεχώρισαν επί των ηµερών της Φ. Γεννηµατά όλα τα αυτά χρόνια, τόσο για τη συγκρότησή του όσο και για το ήθος του, είναι ο γραµµατέας Οργανωτικού, Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου. Στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του Κινήµατος Αλλαγής η Φ. Γεννηµατά τοποθέτησε τον γεννηµένο το 1992 ∆ηµήτρη Μάντζο.
Στη σηµαντική θέση του συντονισµού του τοµέα πολιτικής του Κινήµατος Αλλαγής τοποθετήθηκε ο 36χρονος Απόστολος Σπυρόπουλος. Το ίδιο ισχύει και µε τον 37χρονο Χρήστο Ασπιώτη, ο οποίος ήταν η επιλογή της προέδρου για τη θέση του συντονιστή των οργανώσεων των εργαζοµένων.
Στη θέση του γραµµατέα επικοινωνίας του Κινήµατος Αλλαγής τοποθετήθηκε ο γεννηµένος το 1978 Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος διαδέχτηκε στη θέση αυτή τον Κυριάκο Κυριάκου, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1989. Αµφότεροι, τώρα, στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.
Το ίδιο ισχύει µε ένα από τα καλύτερα στελέχη της νεότερης γενιάς του Κινήµατος Αλλαγής, τον 35χρονο Ανδρέα Σπυρόπουλο, ο οποίος είναι µέλος του Πολιτικού Συµβουλίου του κόµµατος και Νο 2 στο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη.
Επικοινωνία
Στον τοµέα της επικοινωνίας, και συγκεκριµένα στη θέση της αναπληρώτριας, η Φ. Γεννηµατά προώθησε τη Ζέφη ∆ηµαδάµα, η οποία τώρα στηρίζει την υποψηφιότητατου Γιώργου Παπανδρέου.
Σηµαντικό ρόλο στον τοµέα της επικοινωνίας, αλλά και της προώθησης του κοινοβουλευτικού έργου του Κινήµατος Αλλαγής έπαιζε και ο γεννηµένος το 1981 Σπύρος Καρανικόλας.
Πριν από λίγες εβδοµάδες παραιτήθηκε από την κοµµατική θέση που είχε, καθώς ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της υποψηφιότητας του κ. Λοβέρδου.
Από διάφορα κοµµατικά πόστα πέρασε και ξεχώρισε η Αλεξάνδρα Σαγρή, η οποία τώρα παίζει κεντρικό ρόλο στο επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου. Συντονιστής του «∆ικτύου Νέας Γενιάς» έγινε ο γεννηµένος το 1992 Γιώργος Τσούµας, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου.
Αξίζει, επίσης, να σηµειωθεί ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που έγιναν για ανανέωση του στελεχικού δυναµικού του κόµµατος στελεχώθηκαν τµήµατα του Κινήµατος Αλλαγής µε µια σειρά από νέα πρόσωπα µε σηµαντικά βιογραφικά.
Στην κατηγορία αυτή είναι, µεταξύ άλλων, οι δικηγόροι Στέλλα Μπίνα, Γιώργος Μαντζαβάς, Μαρία Αλεξίου, Νίκος Μουτσάκης, Κώστας Ρίζος, Στέλιος Βούκουνας, Σταύρος Κουρµπέτης, Στέφανος Βαβύλης και Παναγιώτης Βαλλιανάτος, οι οικονοµολόγοι Σοφία Ταντάλου-Τσαρουχά, Μιχάλης Φακουρέλης, Θανάσης Κλειάσιος, Νίκος Ντούρος, ∆ιονύσης ∆αούλαρης, Ιορδάνης Λαζαρίδης και Φώτης Τσιακοπιάκος, καθώς και οι Αλέξανδρος Περµαντογιάι, Γιάννης Μισύρης, Νίκος Ναούµ, Βαγγέλης Πετριτζίκης, Παναγιώτης Μόσχοβος, Γιάννης Ταρνάρης, Πάνος Βουδούρης, Μανώλης Αννέτης, Ιωάννα Αναστασιάδου κ.ά.
Πηγη: parapolitika.gr