«Συγγνώμη» της Παπαγιωταρέα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη

Την είχε αποκαλέσει αντιεμβολιάστρια και γραφική - Μετά το εξώδικο, η Άννα Παναγιωτερά και ο Ελεύθερος Τύπος έκαναν επανόρθωση

Σε επανόρθωση αναγκάστηκε η αρθρογράφος του Ελεύθερου Τύπου Αννα Παναγιωταρέα μετά τα όσα έγραψε για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη και το εξώδικο που ακολούθησε.

Στο κείμενό της με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2021, η Άννα Παναγιωταρέα είχε υποστηρίξει ότι η κ. Αυγέρη- μεταξύ άλλων- ανήκει στους “αρνητές του εμβολιασμού” και ότι υποστηρίζει δημοσίως ότι δεν χρειάζονται εμβολιασμοί.

Τη χαρακτήριζε δε “γραφική”, λόγω της συμμετοχής της –ως “επικεφαλής” μάλιστα– σε “διαδήλωση κατά του εμβολιασμού”.

Ύστερα από την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η Άννα Παναγιωταρέα και η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” προχώρησαν σε επανόρθωση, δημοσιεύοντας την εξώδικη δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και τις αντίστοιχες απαντήσεις τους.

Η εφημερίδα δηλώνει ότι σέβεται και τιμά την προσωπικότητα της κ. Αυγέρη, αναγνωρίζοντας ότι η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εκφράσει δημοσίως τη θέση της υπέρ των εμβολιασμών.

Η δε κ. Παναγιωταρέα δήλωσε ότι σέβεται την πολιτική και επαγγελματική διαδρομή της κ. Αυγέρη και ότι ανακαλεί την έκφραση “γραφική”.

Σε δήλωσή της μετά το δημοσίευμα, η Δώρα Αυγέρη επισήμαινε ότι “δεν φοβόμαστε την εποικοδομητική και καλοπροαίρετη κριτική. Αλλά, δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αήθεις επιθέσεις. Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην ΝΔ και τους ομόκεντρους κύκλους της να κάνουν το μαύρο άσπρο, στήνοντας ανενόχλητοι παιχνίδια εξουσίας, τα οποία προκρίνουν την επικοινωνιακή διαχείριση, βάζοντας την πολιτική σε δεύτερη μοίρα. Το οφείλουμε στους πολίτες, την κοινή λογική και στη συλλογική προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να βγει όρθια από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Απ’ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε πόλο εξουσίας, οι βουλευτές και οι πολιτευτές του δέχονται διαρκώς χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, σημείωνε η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, με παραπλανητικά ρεπορτάζ και άρθρα γνώμης που υπάρχουν απλώς για να επικαιροποιούν το χρόνιο αντι-ΣΥΡΙΖΑ παραλήρημα της ΝΔ.

“Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονται για την αίσθηση καθήκοντος που έχουν απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία. Αυτό το καθήκον το εκδηλώνουν σε κάθε πολιτικό πεδίο και ιδίως στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του αναλαμβάνουν δράσεις πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις κοινωνικές ανάγκες· και ποτέ εν κρυπτώ. Γιατί, σε αντίθεση με τη δεξιά, η αριστερά λογοδοτεί”, σημείωνε η Δώρα Αυγέρη.