Στον Τσιτουρίδη «επενδύουν» Φιλιππάκης – Κοττάκης

Άνθρωπος που βρισκόταν κοντά στους δύο, μεταφέρει αξιόπιστα στη στήλη

Γιάννης Κουρτάκης

Σε γνωστό καφέ της πλατείας Αριστοτέλους απολάμβαναν τον καφέ τους το Σάββατο το πρωί ο εκδότης της Δημοκρατίας Ιωάννης Φιλιππάκης και ο διευθυντής της Εστίας Μανώλης Κοττάκης.

Όπως είναι λογικό ο καφές συνοδεύονταν και από μπόλικη πολιτική συζήτηση. Άλλωστε η πολιτική ανάλυση είναι στα δυνατά που διαθέτει ως προσωπικότητα ο εκδότης της Espresso.

Άνθρωπος που βρισκόταν κοντά στους δύο, μεταφέρει αξιόπιστα στη στήλη, μέρος της μακράς κουβέντας που είχαν εκδότης και δημοσιογράφος. Καταρχάς έδειξαν να διαφωνούν με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, διαφωνία που είναι βέβαιος ότι θα επηρεάσει καταλυτικά τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Απολύτως αναμενόμενο αφού ο Μητσοτάκης δεν οριστικοποιεί καμία απόφαση αν προηγουμένως δεν διαβάσει την «Δημοκρατία» και την «Εστία».

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχόλησε τους Φιλιππάκη – Κοττάκη ήταν η επόμενη μέρα στην Κεντροδεξιά.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που τους άκουγε, εκδότης και διευθυντής εναποθέτουν τις ελπίδες τους για το μέλλον της κεντροδεξιάς στον Σάββα Τσιτουρίδη. Ναι, τον παλιό πρώην υπουργό που αν δεν κάνω λάθος έχει δημιουργήσει ένα κόμμα, που συνεργάζεται με τα αλλά των Αντώναρου, Άρη Σπηλιωτοπούλου και της Κανελλοπούλου. Με δεδομένο το ειδικό βάρος αλλά κυρίως την αυξημένη επιρροή που διαθέτει ο Φιλιππάκης, τόσο στη δεξιά, όσο και στην Ακροδεξιά, εκτιμώ ότι δεν θα δυσκολευτεί να πείσει τον Τσιτουρίδη να κάνει το μεγάλο άλμα και να βρεθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν και είχα όλο το ρεπορτάζ από την Κυριακή έκρινα σκόπιμο να μην το δημοσιεύσω χθες για να μην προκαλέσω πανικό στον πρωθυπουργό την ώρα που θα υπέγραφε την αμυντική συμφωνία με τον Μακρόν και τους Γάλλους.

 

Πηγή: Parapolitika.gr