Στην Κουμουνδούρου φοβούνται τον Λαπαβίτσα

Συνομιλητές του Φίλη και του Τσακαλώτου αρκετά μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας

Με προβληματισμό και φόβο νέων απωλειών αντιμετωπίζουν στην Κουμουνδούρου το νέο σχήμα της Αριστερής Πρωτοβουλίας, με τους Κώστα Λαπαβίτσα, Στάθη Λεωτσάκο, Νίκο Χουντή, Δημήτρη Στρατούλη, Μάνια Παπαδημητρίου, Κώστα Ησυχο κ.ά.

Σε μια περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να γείρει το κόμμα του προς το πολιτικό Κέντρο (όχι όμως επιτυχημένα), πολλοί φοβούνται πως άνθρωποι των μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ με γνώση προσώπων και καταστάσεων ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλειες από τα αριστερά.

Να τονίσουμε πως το νέο σχήμα, που προέρχεται από τα σπλάχνα του σκληρού αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, ήδη έχει τονίσει πως δεν επιθυμεί να συνομιλήσει με το δίδυμο Βαρουφάκη – Κωνσταντοπούλου, ενώ η αξία αυτής της κίνησης έχει να κάνει με την πίεση που θα ασκηθεί προς τον Αλέξη Τσίπρα και λόγω του γεγονότος πως πολλά μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας είναι συνομιλητές των Νίκου Φίλη και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φθάνουν να μιλούν έως και για πρόπλασμα αριστερής αντίδρασης στις σοσιαλδημοκρατικές στροφές που επιδιώκονται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: Parapolitika.gr