Σημαντική διάκριση για τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του ΚΙΝΑΛ – Στους 88 καλύτερους νέους επαγγελματίες παγκοσμίως στον κλάδο της ιδιωτικότητας

Ένας ακόμη νέος της «ραχοκοκαλιάς» της Χαριλάου Τρικούπη βραβεύτηκε για τις επαγγελματικές του δεξιότητες

Μετά την ανοδική πορεία που σε συλλογικό επίπεδο έχει να αναδείξει το Κίνημα Αλλαγής το τελευταίο διάστημα, πλέον οι διακρίσεις του αυξάνονται και στο επίπεδο των νέων και σημαντικών στελεχών του, αναδεικνύοντας έτσι τον πλούτο στο επιστημονικό και πολιτικό δυναμικό της «Δημοκρατικής Παράταξης».

Συγκεκριμένα, ένας ακόμη νέος της «ραχοκοκαλιάς» της Χαριλάου Τρικούπη βραβεύτηκε για τις επαγγελματικές του δεξιότητες. Συγκεκριμένα, η διάκριση ήρθε από τον Διεθνή Σύλλογο Επαγγελματιών Ιδιωτικότητας ως ένας από τους 88 καλύτερους νέους επαγγελματίες στον κόσμο στον κλάδο της ιδιωτικότητας. Ο λόγος για τον DPO (Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων) του Κινήματος Αλλαγής, Στέργιο Κωνσταντίνου.

Ο Στέργιος Κωνσταντίνου είναι Δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και στο δίκαιο της Πληροφορίας, Επικοινωνίας και Τεχνολογίας (IP & ICT Law). Εργάζεται στην βραβευμένη ομάδα GDPR (Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) της Δικηγορικής Εταιρείας «Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα και Συνεργάτες» και είναι Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής.

Η πολιτική του ενασχόληση αρχίζει από τα χρόνια της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, όντας ο νεότερος ηλικιακά υποψήφιος. Αποτελούσε ένα από τα στελέχη της Νεολαίας του κόμματος που η Φώφη Γεννηματά έτρεφε μεγάλη εκτίμηση για τις πολιτικές και φυσικά, επαγγελματικές δυνατότητές του.

Είναι γιος του αείμνηστου Φλώρου Κωνσταντίνου, υφυπουργού Γεωργίας, κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος επί δεύτερης πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη και επί σειρά ετών βουλευτή Δράμας.

Αναλυτικότερα, ο Διεθνής Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιωτικότητας (IAPP), ο μεγαλύτερος φορέας στον κόσμο σε θέματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων διέκρινε τον Στέργιο Κωνσταντίνου, ως έναν από τους 88 καλύτερους νέους επαγγελαμτίες παγκοσμίως στον κλάδο της ιδιωτικότητας (Young Privacy Professional).

Δείτε εδώ τη σχετική αναφορά: https://iapp.org/about/members/young-privacy-pro/