Σάλος και αντιδράσεις με τον Τσακαλώτο που θέλει «να ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Βαρουφάκη»

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην ΕΡΤ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξανακυβερνήσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη

«Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν, και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική. Η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά.

 

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και στα social media και πολλοί υπενθύμιζαν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης εξεδιώχθη από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταστροφική διαπραγμάτευση που έκανε με τους ευρωπαίους εταίρους αλλά και την επιμονή του για έξοδο της Ελλάδας από ευρώ.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Το ”μέτωπο” Τσίπρα-Βαρουφάκη, που με τις καταστροφικές επιλογές του, οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ξανασυγκροτείται. Αυτός που λείπει είναι ο κ. Καμμένος. Αλλά το 2022 δεν είναι 2015».

 

Δείτε αντιδράσεις από άλλα πολιτικά στελέχη, αλλά και χρήστες των social media:

 

 

«Αυγή» υπέρ Βαρουφάκη

Η «Αυγή», σε άρθρο με τίτλο «Μαξίμου / Βαράνε Τσακαλώτο-Βαρουφάκη για να ακούνε στο ΠΑΣΟΚ» υπερασπίζεται τον Γιάνη Βαρουφάκη και αναφέρει: «Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, ο στόχος της Ν.Δ. είναι να μείνει έξω από το κατώφλι του Κοινοβουλίου το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη – όπως και οι νεόκοποι σχηματισμοί που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ. Ως γνωστό, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο που ψήφισαν Ν.Δ.-Ελληνική Λύση, όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής τόσο θα χαμηλώνει το ποσοστό της αυτοδυναμίας. Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. δεν κρύβουν, εντούτοις, την ανησυχία τους ακόμα και για την πρωτιά του κόμματος στις μεθεπόμενες εκλογές στο πλαίσιο των κοινωνικών συνθηκών που θα διεξαχθούν».

Και προσθέτει: «Ο ισχυρισμός της Ν.Δ. περί ανασύστασης του «μετώπου Τσίπρα-Βαρουφάκη» ερμηνεύεται -ακόμα και από γαλάζιους αξιωματούχους- ως προειδοποιητικό μήνυμα και προς τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ένοικοι του Μαξίμου, χρησιμοποιώντας ως όχημα το… επάρατο πρώτο εξάμηνο του 2015, επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν κάθε προοπτική σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ σε ένα προοδευτικό μέτωπο».