Πρόταση δυσπιστίας: Κατέρρευσε το αφήγημα Τσίπρα για Καραμανλή, Σαμαρά – «Μπετόν αρμέ» η ΚΟ της ΝΔ

Απέκρουσε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ η «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα

Με 156 ψήφους καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, με την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να εμφανίζεται συμπαγής στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και να αποκρούει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καταψήφισαν την πρόταση, μέσω επιστολικής ψήφου, καθώς ο κ. Καραμανλής βρίσκεται εκτός Αθηνών, ενώ ο κ. Σάμαρας ταλαιπωρείται από μια ίωση.

Να σημειωθεί ότι η «γαλάζια» ΚΟ αποδείχθηκε μπετόν αρμέ, παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε τις προηγούμενες ημέρες ένα κλίμα για το αντίθετο, αναφερόμενος στους δύο πρώην πρωθυπουργούς από το βήμα της Βουλής που σύμφωνα με τον ίδιο «καταδίκασαν με τον δικό τους τρόπο» τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση.

«Υπήρξαν τέτοιες φωνές όλους αυτούς τους έξι μήνες, από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής, ακόμη και από την ίδια τη Συμπολίτευση. Δύο πρώην πρωθυπουργοί καταδίκασαν με τον δικό τους τρόπο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.