Quantcast

Όταν οι «εξαφανισμένοι» κρίνουν τους υπουργούς που βγήκαν μπροστά και στήριξαν την κυβέρνηση – Για ποιους χτυπάει η «καμπάνα»

Ποιοι βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονης κριτικής από τους ίδιους τους συναδέλφους τους επειδή δεν επέλεξαν τη λογική της... σιωπής

Όχι, αγαπητοί µου. Αν και θα το ήθελα πάρα πολύ, δεν θα µπω στη διαδικασία να συζητήσουµε ποιοι υπουργοί είχαν το θάρρος να βγουν -έστω και καθυστερηµένα- στα ΜΜΕ, είτε για να ενηµερώσουν τον κόσµο σχετικά µε το επιχειρησιακό σκέλος της αντιµετώπισης της κακοκαιρίας είτε για να απολογηθούν για λάθη και παραλείψεις. Αυτή τη φορά θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά σε εκείνους που βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονης κριτικής από τους ίδιους τους συναδέλφους τους επειδή δεν επέλεξαν τη λογική της… σιωπής, που είναι χρυσός (όπως, αντιθέτως, έπραξαν οι επικριτές τους).

Προφανώς και ήταν λανθασµένη η ατάκα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόµου, περί προβλέψεων της ΕΜΥ οι οποίες έπεσαν έξω και αναρµοδιότητας του κεντρικού κράτους για τη Μεσογείων και την Κατεχάκη. Ωστόσο, ήταν η πολλοστή φορά που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όταν άλλοι κρύβονται. Και σίγουρα µε µεγαλύτερη επιτυχία από τους προκατόχους του.

Το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτηση του Άκη Σκέρτσου, ότι µέχρι την Τετάρτη θα είχε αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση, ενώ οι άνθρωποι της ∆ΕΗ έδιναν χρονοδιάγραµµα µέχρι και αύριο εξαιτίας της µη δυνατότητας πρόσβασης των συνεργείων σε ουκ ολίγα κρίσιµα σηµεία.

Από τους πρώτους που βγήκαν να µιλήσουν ήταν και ο υπουργός Υποδοµών, Κώστας Καραµανλής, ο οποίος δέχθηκε -και δικαίως λόγω των αρµοδιοτήτων του χαρτοφυλακίου του- εκατέρωθεν πυρά, αν και ήταν απών, όπως και ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης, από τις συσκέψεις που προηγήθηκαν του χτυπήµατος της «Ελπίδας».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 29/1