Οι σταθερές προτιμήσεις Σαμαρά σε βουλευτές και οι καινούργιες συμπάθειες του Μεσσήνιου πολιτικού

O Αντώνης Σαµαράς επιθυµεί να είναι παρεµβατικός πολιτικά σε όλα τα επίπεδα

Είναι κοινό µυστικό ότι, σε αντίθεση µε τον Κώστα Καραµανλή ο Αντώνης Σαµαράς επιθυµεί να είναι παρεµβατικός πολιτικά σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι, εκτός από τις δηµόσιες διαφοροποιήσεις του σχετικά µε τη στρατηγική της κυβέρνησης, λειτουργεί κανονικά σαν… βουλευτής παλαιάς κοπής, τηλεφωνώντας στα υψηλά κυβερνητικά κλιµάκια για παντός είδους εξυπηρετήσεις, ενώ µέσω των φανατικών «σαµαρικών» που έχουν µείνει ανά την επικράτεια επιχειρεί να… πουσάρει στελέχη µε τα οποία διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας.

Με δεδοµένο, λοιπόν, ότι βρισκόµαστε σε εκλογική χρονιά, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για περιπτώσεις όπως ο Β. Κικίλιας, που τον θεωρεί δικό του πολιτικό τέκνο, η Ν. Κεραµέως (αν κι εδώ προκύπτει ένα ζήτηµα µε τον ανταγωνιστή της στον Βόρειο Τοµέα Α. Γεωργιάδη), ο Α. Κατσανιώτης, ο Κ. Βλάσης, ο ∆. Μαρκόπουλος, ο Σ. Σιµόπουλος, ο ∆. Βαρτζόπουλος και ο Μ. Χρυσοµάλλης. Στη σχετική λίστα έχει προστεθεί εσχάτως κι ένα δίδυµο του Νότιου Τοµέα.

Ο λόγος για τον Κ. Κυρανάκη, µε τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός ήρθε πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια χάριν των απόψεων που εκφράζει ο νεαρός βουλευτής για τα Ελληνοτουρκικά, το Προσφυγικό ή τη φυσιογνωµία του κυβερνώντος κόµµατος, αλλά και τον Τ. Θεοδωρικάκο.

Σε ό,τι αφορά µάλιστα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται πως ο Μεσσήνιος βλέπει στο πρόσωπό του µια -έστω µικρή έως και ανύπαρκτη- πιθανότητα να αποδυναµωθεί στη µεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας ο σταθερά δηµοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, Νίκος ∆ένδιας, για τον οποίο ο Σαµαράς δεν τρέφει, ως γνωστόν, και τα καλύτερα των αισθηµάτων… Πέραν τούτου, οι δύο άνδρες έχουν, µεταξύ άλλων, και µια άκρως ενδιαφέρουσα κοινή αναφορά.

Πρόκειται για τη στενή και κάθε άλλο παρά κρυφή πολιτική φιλία του υπουργού µε το… πολυσυζητηµένο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρο της Super League 2, Λ. Λεουτσάκο, ο οποίος -σύµφωνα µε πρόσφατα δηµοσιεύµατα- υπήρξε στο παρελθόν µέλος της προσωπικής ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού. Ωραίο σύµπλεγµα…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 6/08/2022