Με αφορμή, όμως, τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη σύλληψη του συγκεκριμένου συνεργάτη του Ρώσου, άρχισε να ξεδιπλώνεται μια ιστορία που σχετιζόταν με κάτι περίεργες διαδρομές Ελλήνων πολιτικών με τον ρωσικό παράγοντα.
Και αναφέρομαι στον Καμμένο, τον Παυλόπουλο (τον Προκόπη) και τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής (γιατί υπάρχει και ο πεθερός του υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου), οι οποίοι είχε εντοπιστεί (με την καλή έννοια) από διάφορες υπηρεσίες ότι διατηρούν σχέσεις με τη Ρωσία.
Επί τη ευκαιρία, μου λένε ότι θα είχαν εξαιρετικά μεγάλη αξία κάτι δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς στο περιοδικό «Επίκαιρα» των Εκδόσεων Λιβάνη. Για όσους δεν το θυμούνται, το εν λόγω έντυπο πρωτοστάτησε στην «αποκάλυψη» του σχεδίου «Πυθία». Και επειδή η τεκμηρίωση μιας αποκάλυψης είναι το άλφα και το ωμέγα, όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκείνης της περιόδου διαδίδουν στην πιάτσα ότι κεντρικό ρόλο στην όλη στοιχειοθέτηση είχαν παίξει δύο στενοί φίλοι. Ο Προκόπης Παυλόπουλος (δεν είχε εκλεγεί στην Α’ Αθηνών, με αποτέλεσμα να έχει ατελείωτο χρόνο) και ο παλιός εισαγγελέας Μίμης Παπαγγελόπουλος. Σε δημοσιογραφικό επίπεδο, κεντρικό ρόλο έπαιξε ο κορυφαίος επί του καραμανλισμού δημοσιογράφος, νυν διευθυντής της «Εστίας», Μανώλης Κοττάκης. Εκείνη την εποχή που ο Πάκης, ο Μίμης και οι λοιποί συγγενείς προσπαθούσαν να αποκαλύψουν το σχέδιο εξόντωσης του Καραμανλή (του Κώστα) από τους Αμερικανούς, ο Λιβάνης συνέβαλε τα μάλα στη δημοσιοποίηση όσων του πήγαιναν.
Έπειτα από λίγα χρόνια, το ίδιο παρεάκι ξανασυναντήθηκε, αυτήν τη φορά υπό τον Τσίπρα, τον Παππά και την Κατερίνα Ακριβοπούλου. Αδιαφορώντας για τα υπέρογκα χρέη των εταιρειών του Ηλία Λιβάνη, άρχισαν να στήνουν υπό την επιχειρηματική του σκέπη μια μιντιακή αυτοκρατορία (!) αντίστοιχη με αυτήν που είχαν οραματιστεί με τον Καλογρίτσα.
Αφού, λοιπόν, τον έβαλαν (τον Λιβάνη) στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά άρχισαν να βγάζουν εφημερίδες (τη θυμάστε εκείνη την κορυφαία εκδοτική προσπάθεια με τη «Νέα Σελίδα»), να ανοίγουν sites και να ετοιμάζουν φοβερά και τρομερά πράγματα παρέα με τον καταχρεωμένο (στις τράπεζες) Λιβάνη. Και επειδή οι αυτοκρατορίες δεν στήνονται από τον «αέρα», με εντολή του τότε Μαξίμου «επιστρατεύθηκαν» κάτι κορυφαίοι εφημεριδάδες, όπως είναι η Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Σωτήρης Καψώχας, για να τρέξουν το εκδοτικό εγχείρημα των Τσιπροκαραμανλήδων.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 12/3