O Λούλης, οι γκάφες του Τσίπρα, η προϋπηρεσία Φλέσσα και ο φόβος του Αρκουμανέα

Ο Φλέσσας και η εμπειρία στις κατασκευές - Όταν συμβουλεύει ο Λούλης - Συντάξεις μέχρι τον Μάρτιο - Σε περιπέτειες ο Λογοθέτης - Ο Αρκουμανέας φοβάται τον Πολάκη - Συζητούν για νέα Τράπεζα - Κυβερνητική παρέμβαση για τον Λιανό

Ο Φλέσσας και η εμπειρία στις κατασκευές

-Παλιός γνώριμος των κατασκευών και πιο συγκεκριμένα του πάλαι ποτέ υπουργείου Δημοσίων Έργων είναι ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Φλέσσας, που εσχάτως ανέλαβε την επικοινωνία των Μπακοκαϋμενάκηδων. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη ο συγκεκριμένος, επί Καραμανλή, υπήρξε προνομιακός επικοινωνιολόγος στους γαλάζιους διαδρόμους. Ωστόσο πιο κοντά απ’ όλους τους νεοδημοκράτες βρέθηκε στον τότε υπουργό Δημοσίων Έργων Γιώργο Σουφλιά. Ο Σαρακατσάνος εμπιστεύονταν τυφλά τον Φλέσσα, ακόμη και όταν τον οδηγούσε σε αλλεπάλληλες πολιτικές γκάφες. Φυσικά δίπλα στον μπάρμπα Γιώργη, απέκτησε μια εμπειρία και επί των κατασκευών, που σίγουρα θα του φανεί χρήσιμη στην νέα του συνεργασία με τους Μπακοκαϋμενάκηδες.

 

Όταν συμβουλεύει ο Λούλης

-Τον «αρχαίο» επικοινωνιολόγο Γιάννη Λούλη, βλέπουν πίσω από τις αλλεπάλληλες γκάφες του προέδρου Αλέξη, τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν ο επονομαζόμενος και θεωρητικός του «μεσαίου χώρου» εδώ και αρκετό καιρό, έχει αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στον Τσίπρα. Κάποιοι μάλιστα ακούγοντας την ομιλία του τελευταίου στη ΔΕΘ, «είδαν» πίσω από τις λέξεις τον Λούλη. Στην παρούσα φάση ο επικοινωνιολόγος φαίνεται να έχει τον πρώτο ρόλο στο επιτελείο του τέως πρωθυπουργού. Μάλιστα, σ’ αυτόν «χρεώνεται» και η απότομη «στροφή» που επιχειρεί ο Τσίπρας στον παπανδρεϊσμό. Μια επιλογή που για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο, έχει ανεβάσει στα κεραμίδια, μέχρι και τη Μπέτυ Μπαζιάννα. Ωστόσο, όπως είχε συμβεί παλιά και με τους αρχηγούς της Ν.Δ., ο Λούλης, έχει «κλέψει» με τις ιδέες του, το μυαλό του προέδρου Αλέξη.

Συντάξεις μέχρι τον Μάρτιο

-Σαφείς οδηγίες προς «ναυτιλλομένους» έχει δώσει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε σχέση με το ξεμπλοκάρισμα των εκκρεμών συντάξεων. Ως χρονικό ορόσημο για την χορήγηση του συνόλου των συντάξεων έχει προσδιοριστεί ο ερχόμενος Μάρτιος. Με βάση την «οδηγία» του υπουργού Κωστή, μέχρι τότε θα πρέπει να έχει αδειάσει εντελώς η κλεψύδρα. Και παράλληλα «τρέχουν» όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

 

Σε περιπέτειες ο Λογοθέτης

-Λάθος δρόμο φαίνεται ότι έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης, που όταν ήρθε να κάνει δουλειές στην Ελλάδα, κυκλοφορούσε μεταξύ των άλλων και ως… υποψήφιος δήμαρχος Νέας Υόρκης. Εσχάτως στην πιάτσα έχουν αρχίσει και αναδύονται διάφορες οσμές που συνδέονται με περίεργες υποθέσεις, στις οποίες έχει έμμεση ή άμεση εμπλοκή ο Λογοθέτης. Ιστορίες που είχαν μπει στο αρχείο και σιγά – σιγά βγαίνουν και άλλα φοβερά και τρομερά. Ωστόσο ο γνωστός εφοπλιστής φαίνεται να μη βάζει μυαλό, αφού λες και δε συμβαίνει τίποτα, προσπαθεί να φοβίσει τρίτους μέσα από διάφορα sites που επηρεάζει. Η συγκεκριμένη επιλογή, έχω την αίσθηση ότι φέρνει το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Ο Αρκουμανέας φοβάται τον Πολάκη

-Αυτό που δεν έκανε στην υπόθεση Πολάκη, αποφάσισε να κάνει με τα πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, επιλογή που έχει εξοργίσει πολλούς και διάφορους. Για την εξέλιξη αυτή μαθαίνω ότι έχουν (ήδη) ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Να δείτε που μετά τον Κικίλια θα «φαγωθεί» και ο Αρκουμανέας επειδή φοβάται τον αψύ Σφακιανό.

 

Συζητούν για νέα Τράπεζα

-Τη διαμάχη ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο αναβίωσε η χθεσινή πληροφορία της στήλης σύμφωνα με την οποία βρισκόμαστε ένα βήμα προ της απορρόφησης της Τράπεζας Χανιών από την Παγκρήτια Τράπεζα. Νεότερη πληροφορία προερχόμενη από το «στρατόπεδο» των Χανιωτών, αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν οδηγούμαστε σε απορρόφηση. Απεναντίας, αυτό που συζητούν Μιχάλης Σάλλας (Παγκρήτια) και Μιχάλης Μαρακάκης (Τράπεζα Χανίων) είναι η δημιουργία ενός νέου τραπεζικού σχήματος, με σχεδόν ισόποση συμμετοχή και των δύο συνεταιριστικών τραπεζών.

– Πέραν τούτου οι δύο πλευρές εξετάζουν και τη δημιουργία ενός μεγάλου real estate «μαγαζιού», με δεδομένη την «έκρηξη» που καταγράφεται στην αγορά των ακινήτων και σε επίπεδο Κρήτης. Πάντως εκείνο που κρατάω από την όλη διαδικασία είναι το γεγονός ότι η ενδεχόμενη συμπόρευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων, οφείλει να ξεπεράσει (εκτός των άλλων) και τη διαχρονική βεντέτα ανάμεσα στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

 

Κυβερνητική παρέμβαση για τον Λιανό

-Τα γέλια έβαλαν μέχρι και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, όταν πριν από μια βδομάδα ενημερώθηκαν για τη (νέα) παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε σχέση με τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού. Συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού έστειλε επιστολή στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την οποία ζητεί αιτιολόγηση της προσφοράς του 1,5 δισ. ευρώ που κατέθεσε η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στην κεντρική κυβέρνηση (και λογικά) ήταν το γεγονός ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να ζητήσει εξηγήσεις από την εταιρεία που προσέφερε το χαμηλότερο τίμημα, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει από την εταιρεία που προσέφερε 1 δισ ευρώ παραπάνω, το οποίο θα καταλήξει στο δημόσιο ταμείο.

-Για την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πληροφορούμαι και μάλιστα από αξιόπιστη πηγή ότι από προχθές έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, που απλώς έβαλε τα γέλια. Από κει και πέρα αν κρίνω από τα όσα άκουσα τις τελευταίες ώρες, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες, να υπάρξει και επίσημη (κυβερνητική) αποδοκιμασία για την συγκεκριμένη ενέργεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μέχρι τότε αυτό που πρέπει να έχουν ως δεδομένο οι επίδοξοι επενδυτές, είναι ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι πιο φειδωλοί στις προσφορές τους.

 

Από την στήλη «The Big Mouth» του Powergame.gr