Νίκος Δένδιας: Συγκινητική ανάρτηση για τη θανάτωση της φώκιας – μασκότ της Αλοννήσου

Ενώ θυμήθηκε και την ιδιαίτερη πατρίδα του, του Παξούς

Η αποτρόπαια θανάτωση με ψαροντούφεκο της φώκιας – μασκότ για το νησί της Αλοννήσου «άγγιξε» τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος με μια συγκινητική ανάρτηση απευθύνθηκε στους ανθρώπους που σκότωσαν το υπό εξαφάνιση ζώο, αλλά και στους κατοίκους του νησιού που φρόντιζαν τον «Κωστή».

Ο Νίκος Δένδιας με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Ζεράρ ντε Νερβάλ «H Ιστορία μιας φώκιας», έκανε μια συγκινητική αφιέρωση στον αδικοχαμένο Κωστή, ενώ θυμήθηκε και την ιδιαίτερη πατρίδα του, του Παξούς.

Αναλυτικά ο Νίκος Δένδιας έγραψε: «Αφιερωμένο στον «Κωστή», τη φώκια που σκότωσαν με ψαροντούφεκο στην Αλόννησο, αλλά και στους ανθρώπους που προστατεύουν τη φώκια στο ίδιο νησί, όπως και στην πατρίδα μου, τους Παξούς, αλλά και σε κάθε παραθαλάσσια τοποθεσία της Ελλάδας: «Ο ψαράς νόμιζε ότι κάποιον σκοτώνουν και βγήκε να βοηθήσει το θύμα. Μπροστά στην πόρτα βρήκε τη φώκια που ‘χε συρθεί μέχρι το σπίτι και φώναζε γοερά, υψώνovτας στον ουρανό το ματωμένo της πτερύγιο. Τη μάζεψαν, την περιποιήθηκαν κι ούτε που ξανασκέφτηκαν ποτέ να τη διώξουν από το σπίτι…»
(Gérard de Nerval, Ιστορία Μιας Φώκιας)».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias)