Η συμπόρευση Τσίπρα με την επιχειρηματική ελίτ, η νέα γραμμή των καναλαρχών για τον Ανδρουλάκη και το πρόστιμο στην Lidl

Ο Τσίπρας και οι επιχειρηματίες θέλουν εκλογές - Τα ερωτικά μηνύματα της κυρίας του επιχειρηματία - Η αισχροκέρδεια της Lidl και οι μονοπρόσωπες - Ευρωπαίος Μπογδάνος και στο βάθος κόμμα τον Απρίλιο

Ο Τσίπρας και οι επιχειρηματίες θέλουν εκλογές

-Παραδοσιακά η εγχώρια διαπλοκή ήταν σταθερά κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Οι επιχειρηματίες (σχεδόν) ποτέ δεν ήθελαν να χάσουν χρόνο. Απεναντίας προσπαθούσαν να κερδίσουν ακόμη και τις τριάντα μέρες της προεκλογικής περιόδου.

H πρώτη φορά που βλέπουμε να ταυτίζεται η επιχειρηματική ελίτ με το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί πρόωρων εκλογών είναι στην παρούσα φάση. Μάλιστα, εκτός από την ανάγκη να στηθούν όσο πιο νωρίς οι κάλπες, Τσίπρας και διαπλοκή, έχουν υποβάλει και ένα ακόμη κοινό αίτημα, που έχει να κάνει με την αναγκαιότητα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

! Διπλό χτύπημα ετοιμάζει το CVC του Φωτακίδη. Το ένα αφορά τον χώρο του εμπορίου και το άλλο θα εκδηλωθεί στο πεδίο της εστίασης. Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Έρχεται deal σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία και στους δύο κλάδους.

Τα ερωτικά μηνύματα της κυρίας του επιχειρηματία

-Στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα έχουν φρίξει με τα μηνύματα και τις φωτογραφίες που αντάλλασσε η δεύτερη (κατά σειρά) σύζυγος πασίγνωστου και κατά κοινή παραδοχή επιτυχημένου επιχειρηματία, με εργαζόμενο στην εταιρεία του συζύγου της.

Η κυρία στην προσπάθεια της να πείσει τον κύριο, ότι έπεσε θύμα απάτης και ότι δεν τον κερατώνει με τον υπάλληλο, άρχισε να υποβάλει μηνύσεις εναντίον του τελευταίου, κατηγορώντας τον, για απάτη και άλλα ενδιαφέροντα. Παρά το γεγονός ότι έχουν ανταλλάξει διάφορα μηνύματα, ο φερόμενος και ως απατημένος σύζυγος, έχει πειστεί για την αθωότητα της αγαπημένης του. Κάπως έτσι το κέρατο έλαβε χαρακτηριστικά ηλεκτρονικής απάτης! Τελικά αυτός ο Πιερρακάκης έσωσε και τους κερατάδες χωρίς να το καταλάβει!!!

Η αισχροκέρδεια της Lidl και οι μονοπρόσωπες

-Διαχρονικά η λειτουργία της αλυσίδας Lidl προκαλούσε πολλά ερωτηματικά. Στην αγορά ακούγονται διαφορά και ακόμη περισσότερα παραμένουν στην σφαίρα της υποψίας. Από χθες άρχισε κάπως να ξετυλίγεται το κουβάρι με την επιβολή προστίμου ύψους 647.000 ευρώ.

Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Άδωνη. Το πρόστιμο προέκυψε μετά τον έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη άρχισαν να ανοίγουν τα πρώτα στόματα. Έτσι μαθαίνω ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει μια κουβέντα για τη φυσιογνωμία των εταιρειών που έχει επιλέξει η Lidl για να λειτουργεί στην Ελλάδα. Όπως επίσης και για πολλά αλλά, που άπτονται επίσης φαινομένων αισχροκέρδειας. Μάλιστα αυτή τη φορά δεν υπάρχει κάποιος να καλύψει τους Γερμανούς και τους εν Ελλάδι μανατζαραίους τους. Βλέπετε είναι τέτοια η συγκυρία που και να ήθελε η κυβέρνηση, δεν μπορεί να κάνει το οτιδήποτε για να βγάλει λάδι την Lidl.

Από το Action24 στην ΕΡΤ ο Κουβαράς

-Με εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, θα συνεχίσει την τηλεοπτική του πορεία, ο καλός δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, που ως γωστόν, ολοκληρώνει την θητεία του στο Action24 του Διονύση Παναγιωτάκη.

Το διαζύγιο των δύο πλευρών αφορά μόνο τα τηλεοπτικά, αφού όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Κουβαράς, θα μετέχει με την ιδιότητα του συμβούλου έκδοσης στην εβδομαδιαία εφημερίδα που ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης του Action24 με τον Γιάννη Πολίτη και τον Χρήστο Μπάρλα. Ο Κουβαράς ανακοίνωσε, χθες, μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, ότι η εκπομπή «Evening Report» ρίχνει τίτλους τέλους, ευχαριστώντας συναδέλφους και φίλους, για την άψογη συνεργασία.

Επιχείρηση «κονταίνουμε Ανδρουλάκη»

-Έχοντας μια μικρή αδιαθεσία, κάθισα στο σπίτι με αποτέλεσμα να παρακολουθήσω μπόλικη τηλεόραση. Πέραν της μάχης που δίνουν τα κανάλια σε επίπεδο μυθοπλασίας και reality, κατέληξα και σε ένα ακόμη συμπέρασμα που συνδέεται με την «γραμμή» των τηλεοπτικών σταθμών σε επίπεδο ενημέρωσης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πριν από δυο μήνες τα κανάλια είχαν γοητευτεί από το (πολιτικό) μεγαλείο του συντρόφου Νίκου Ανδρουλάκη, προωθώντας το σενάριο του τρικομματισμού. Εσχάτως αυτό φαίνεται ότι έχει αλλάξει, αφού η ειδησεογραφία που σχετίζεται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν παίζει ούτε καν πριν τον καιρό. Και μην πιστέψετε ότι είναι τυχαίο, γιατί οι καναλάρχες διαχρονικά δεν πιστεύουν και τόσο στην τύχη. Επειδή δεν είναι τυχαίο, νομίζω ότι υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία: «κονταίνουμε τον  Ανδρουλάκη».

! Μαθαίνω ότι στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, υπάρχουν κάτι ογκωδέστατοι φάκελοι που σχετίζονται με τουλάχιστον δύο στοιχηματικές εταιρείες.

Ευρωπαίος Μπογδάνος και στο βάθος κόμμα τον Απρίλιο

-Ερείσματα στο εξωτερικό αναζητεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και έχει επιδοθεί σε μία ασυνήθιστη σειρά διεθνών επαφών. Από προχθές, όπως διαβάζουμε στα δραστήρια social media του, συμμετέχει ως ομιλητής στο συνέδριο National Conservatism του αμερικανικού Edmund Burke Foundation και των Ευρωπαίων Συντηρητικών στις Βρυξέλλες, με συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας και της Σλοβενίας.

Από το ίδιο κανάλι, ψάχνει ερείσματα επαφής με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ. Άσε που αναζητεί επαφές και με τον υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία, Ερίκ Ζεμούρ. Αν ισχύουν οι φήμες που τον θέλουν να έχει ήδη ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για το λανσάρισμα πολιτικού φορέα σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις του λεγόμενου «φιλελεύθερου πατριωτικού χώρου», τα κομμάτια του παζλ σιγά-σιγά μπαίνουν στη θέση τους. Και ο Απρίλιος είναι προ των πυλών…

Ένας Σμέρος που δεν φέρνει την Αλλαγή

Δεν πρόλαβα να γράψω για τον άνθρωπο του Ανδρουλάκη από το ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ που «κοσμεί» την ομάδα Κόκκαλη στον ΕΣΔΝΑ κι άρχισαν τα πασοκικά παπαγαλάκια να ανοίγουν τα στόματα και να μιλάνε. Είναι ο Γιάννης Σμέρος μου είπανε (δεν σας κρύβω ότι αγνοώ τον άνδρα) εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  με την παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού.

Για τον συγκεκριμένο έχει υπάρξει, μου έλεγαν οι ίδιοι, από τον Ιούλιο του 2021 πολιτική παρέμβαση και καταγγελία από το ιστορικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Θόδωρο Καπετανάκη ως προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, όπου  καταδικάζει την «απόφαση και ενέργειά του αυτή που δεν υπακούει σε στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας και δεν συνάδει με θεμελιώδεις αξιακές αρχές του Κινήματος Αλλαγής και ως εκ τούτου είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα».

Θέλω να πιστεύω ότι η ανανέωση που ευαγγελίζεται ο σύντροφος Ανδρουλάκης  συμπεριλαμβάνει (εκτός των άλλων) και το πολιτικό ήθος μακριά από παλαιοκομματικούς παραγοντισμούς και συνδιαλλαγές τύπου Μαυρογιαλούρου.

Όταν τρολ πιάνουν δουλειά

-Ένα σχόλιο του γιου του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στάθηκε η αφορμή για μαζική διαδήλωση των τρολ που κάνουν καριέρα στα social media. Δεν θα μπω στην ουσια του σχολίου γιατί δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία.

Θα μείνω όμως στο απίστευτο μένος των κουκουλοφόρων του Διαδικτύου, που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τον αντιμητσοτακισμό τους αυτή τη φορά στο πρόσωπο του γιου του πρωθυπουργού. Βλέπετε για όλους αυτούς τους κουκουλοφόρους, δεν χωρά η διαφορετική άποψη. Προφανώς πιστεύουν στη Δημοκρατία, που αξία έχει μόνο η δίκη τους (άποψη) και οποίος τολμήσει να γράψει ή να πει κάτι άλλο, γίνεται στόχος και κατακρεουργείται από ανώνυμα σχόλια. Ότι πιο σκληρό και φασιστικό δηλαδή.

Οι ίδιοι που χυδαιολογούν κρυπτόμενοι πίσω από τα πληκτρολόγια τους, όταν δεν ανακατεύουν λάσπη κόπτονται για την ηθική στην πολιτική. Πρόκειται για τους κουκουλοφόρους που τις μισές μέρες χυδαιολογούν εναντίον του πρωθυπουργού, τις υπόλοιπες κατά της συζύγου του και εσχάτως κατά του γιου του. Το χειρότερο μάλιστα για όλους αυτούς είναι ότι το κάνουν «ανώνυμα» και με τον πλέον άθλιο τρόπο.

Και μετά έρχεται άλλοτε ο Καρτερός και άλλοτε ο Πολάκης και νομιμοποιούν την αθλιότητα τους. Όταν τα κόμματα αποφασίζουν να δώσουν ρόλο στους κουκουλοφόρους, οφείλουν να γνωρίζουν ότι βάζουν νάρκες στην ίδια τη Δημοκρατία. Γιατί οτιδήποτε κρύβεται είναι επικίνδυνο.

 

Από την στήλη του «The Big Mouth» του Powergame.gr