Η συγκινητική αναφορά του Πιερρακάκη στον Χαρδαλιά – «Πάλεψε ως άλλος Κυναίγειρος πάνω από κάθε κρίση»

«Τον είδα να ξενυχτάει πολλά βράδια για να λύσει προβλήματα»

Μια συγκινητική αναφορά στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, αναφερόμενος στην περίοδο που ο κ. Χαρδαλιάς διετέλεσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

 

 

Οι δυο τους έδωσαν μαζί τη σκληρή μάχη του κορωνοιού τη δύσκολη περίοδο και συνδέονται με προσωπική φιλία. «Στην πολιτική, ιστορία γράφουν οι ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει, λέγοντας ότι τον Νίκο Χαρδαλιά, μαζί με τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, «τον είδα πολλά βράδια και μέρες να παλεύει ως άλλος Κυναίγειρος, πάνω από κάθε κρίση. Να ξενυχτάει πολλά βράδια, από τα λίγα που εμείς χρειάστηκε ως Ψηφιακή Διακυβέρνηση, γιατί αυτός ξενυχτούσε συνεχώς, για να λύσει προβλήματα».

Η φιλία που τους συνδέει

Η αναφορά του Κυριάκου Πιερρακάκη μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Δεν είναι μόνο η φιλία των δύο υπουργών – πολλοί τους θεωρούν απο τους κορυφαίους – που δίνει ιδιαίτερη αξία στην αναφορά αυτή, αλλά και οι κοινές σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης και των δύο με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον στενό πυρήνα των συνεργατών του.

Αναμφίβολα, όπως σχολιάζουν και οι βουλευτές, το αποτύπωμα του Νίκου Χαρδαλιά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας είναι ανεξίτηλο, καθώς παρέλαβε μία διαλυμένη γενική γραμματεία και την μετέτρεψε, μέσα σε λίγο καιρό, σε βασικό πυλώνα εύρυθμης λειτουργίας του κράτους, κάτι που του αναγνωρίζει σταθερά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι είναι ο Κυναίγειρος

Ο Κυναίγειρος υπήρξε απόγονος της οικογένειας των Κοδριδών, γιος του Ευφορίωνα από την Ελευσίνα. Μαζί με τον αδελφό του Αισχύλο πολέμησαν στην Μάχη του Μαραθώνα. Μετά την πρώτη φάση της σύγκρουσης στην οποία τράπηκε σε φυγή η περσική παράταξη, οι εναπομείναντες Πέρσες έσπευσαν να διαφύγουν με τον στόλο τους. Στον σκληρό αγώνα που ακολούθησε γύρω από τα εχθρικά πλοία ο Κυναίγειρος, προσπαθώντας να εμποδίσει ένα πλοίο να αποπλεύσει, το άρπαξε με το χέρι, περιμένοντας να φτάσουν οι συμπολεμιστές του και να το καταλάβουν. Όταν ένας Πέρσης του ακρωτηρίασε το χέρι, τότε ο Κυναίγειρος έπιασε το πλοίο με το άλλο του χέρι. Όταν ο Πέρσης του έκοψε και το δεύτερο, τότε ο Κυναίγειρος γράπωσε το πλοίο με τα δόντια του. Ξεψύχησε, όταν ο Πέρσης του έκοψε το κεφάλι.

Η ηρωική αυτή πράξη του τιμήθηκε από τους Αθηναίους, που τον ονόμασαν «ήρωα». Ο ζωγράφος Πολύγνωτος τον απαθανάτισε (460 π.Χ.) στην απεικόνιση της μάχης που την απέδωσε σε τρεις πίνακές του στην Ποικίλη Στοά της Αθήνας.

Πηγή: parapolitika.gr