Η αντιμετώπιση της «Ελπίδας» έδειξε ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο Μαξίμου – Οι διορθωτικές κινήσεις που χρήζουν επανεξέτασης

Ποιοι ήταν απόντες από τη σύσκεψη της Κυριακής

Το επιτελικό κράτος υποδείχθηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ένα από τα βασικά στοιχήµατα της διακυβέρνησής του.

 

Ωστόσο, το… 3 στα 3 των τελευταίων κρίσεων µε τη «Μήδεια», τις πυρκαγιές του Αυγούστου και την «Ελπίδα» (αλλά και τα τελευταία αρνητικά νούµερα της πανδηµίας) κατέδειξε ξεκάθαρα ότι το µοντέλο που θεσπίστηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων, τα οποία βρίσκονται µια ανάσα από αυτό του πρωθυπουργού, χρήζει επανεξέτασης και πολλών διορθωτικών κινήσεων. Πολλώ δε µάλλον από τη στιγµή που βασικός άξονας της µεταρρύθµισης αυτής ήταν να αρχίζουν και να τελειώνουν όλα στο Μέγαρο Μαξίµου.

Πάρτε για παράδειγµα τη σύσκεψη της Κυριακής, στην οποία, πέραν των προαναφερθέντων στη διπλανή στήλη, Σκέρτσου και Στυλιανίδη, συµµετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Τουρνάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και για να µη σας κουράζουµε οι αρµόδιοι γενικοί γραµµατείς και οι επικεφαλής των εµπλεκόµενων υπηρεσιών σε επίπεδο Σωµάτων Ασφαλείας και κρατικής µηχανής.

Όπως αντιλαµβάνεστε, απόντες ήταν το σύνολο των αρµόδιων υπουργών, πλην του αναπληρωτή υπουργού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Στέλιου Πέτσα. Από κει και πέρα τα συµπεράσµατα δικά σας…

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 29/1