Παραπολιτικά: «Παρακράτος επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Τη δράση ενός κυκλώματος αποτελούμενου από δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς που είχε καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας με δημοσίευμά της η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αποκαλύπτονται διάλογοι κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που έπαιρναν ανοιχτά εντολές από τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου,  Ελενα Τζούλη, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στην εν λόγω έρευνα της ΕΥΠ η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ υπό τη διοίκηση του κ Γιάννη Ρουμπάτη το περιεχόμενο της οποίας ήταν σε γνώση του τότε πρωθυπουργικού γραφείου του κ Τσίπρα περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βιντεοσκοπημένες συναλλαγές με παραδόσεις φακέλων με χρήματα ενώ περιγράφεται πλήρως η δομή ενός κυκλώματος το οποίο κατάφερνε μέσα από παράνομες δραστηριότητες να έχει έσοδα που αγγίζουν το 1 000.000 ευρώ μηνιαίως. 

Στο 70σέλιδο έγγραφο της ΕΥΠ , όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ένα κομβικό πρόσωπο στον χώρο της ΕΛ. ΑΣ τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστο ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από την ταβέρνα Κρητικός στην Παλλήνη τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 201 8 ο οποίος ήταν κουμπάρος με τον επιχειρηματία Νίκο Πατέρα αλλά και τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.

105013246_883695132131282_9045090942266031589_n.jpg

Σε αυτές τις απομαγνητοφωνήσεις 2 χρόνια πριν από τη δολοφονία του ο Παπαχρήστος εμφανίζεται να έχει συνεχείς και επαναλαμβανόμενες συνομιλίες και συναντήσεις με τον πρώην υπουργό Πάνο Καμμένο την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του ΕλεναςΤζούλη και την ίδια καθώς και με σταθερό τηλέφωνο που σύμφωνα με διασταύρωση των στοιχείων ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Πατέρα. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος που αφορά τον Γιώργο Γκρίζη, τότε υποδιευθυντή του Τμήματος Εκβιαστών. Τα Παραπολιτικά συνδέουν την επιχείρηση από την Αστυνομία στα γραφεία της εφημερίδας, έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου οπότε και συνελήφθη ο Παναγιώτης Τζένος και αναζήτησαν τον Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στη ΓΑΔΑ. 

Σε διάλογο που έχει καταγαρφεί  ο τότε αττικάρχης. Χρήστος Παπαζαφείρης δίνει εντολές στον Γκρίζη να γίνει η σύλληψη, χωρίς καν να γνωρίζει τι λέει η μήνυση. Μάλιστα, όταν ρωτάει για το περιεχόμενο της μήνυσης, ο Γκρίζης παραδέχεται ότι πρόκειται πιο πολύ για συκοφαντική δυσφήμηση και όχι για εκβιασμό. Οταν ερωτάται γιατί το έφερε (η Τζούλη) στο Εκβιαστών, η απάντηση είναι: «Ηταν επιθυμία να έρθει εδώ, γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική». 

Ο διάλογος μεταξύ Γιώργου Γκρίζη και Χρήστου Παπαζαφείρη όπως τον δημοσιέυουν τα Παραπολιτικά έχει ως εξής: 

Γ..· Παρακαλώ.

Χ.: Γιωργο, ο διοικητής είμαι. Μίλα με τον Πράπα για κάτι που του είπα Ιάσονος στον 7ο όροφο είναι αυτός Σας το είπε εκεί η δικηγόρος

Γ 7ο

Χ Στείλε παιδιά ο Πράπας πρέπει να έχει ήδη Του έχουν πει από το πρωί να Βάλει

Γ Ωραία

Χ Για συζήτα μαζί τώρα γιατί πρέπει να τα στείλει πριν τελειώσει η άλλη για να τον εντοπίσουν και όταν τελειώσει τον Βουτάνε Κοίτα μη δε τον
Βουτήξουν τη γ…με

Γ Ωραία διοικητά

Χ Κράτησέ το όμως στα στεγανά

Γ Ναι ακριβώς

Χ Γιατί άμα δε τον πιάσουμε τη γ…ς κι εσύ κι εγώ Ακουσες τι σου είπα

Γ Ωραία οπότε θα συνεννοηθούμε με τον

Χ Κοίτα να δεις τι λέει η μήνυση και να μου πεις τι λέει η μήνυση μετά Τι λέει περίπου Καταθέτει τίποτα υπόμνημα Τι έχει καταθέσει

Γ Υπόμνημα είναι

Χ Για εκβιασμό

Γ Πιο πολύ Βγαίνει συκοφαντική δυσφήμηση από ό,τι πρόλαβα να ρίξω μια ματιά

Χ Γιατί το έφερε στο Εκβιαστών

Γ Ηταν επιθυμία να έρθει εδώ πέρα γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική

Χ Α εντάξει

Γ Και μου λέει εδώ πέρα ότι πρέπει να μείνει πάρα πολύ κλειστό καταλαβαίνεις γιατί μας πήρε και μας σήκωσε

Χ Καλά πάρε τον Πράπα Του είπα να το πει στα τρία άτομα να βάλει εκεί τρία άτομα μόνο κλειστά Αυτό του είπα κι εγώ

Γ Ωραία έχει Βάλει δηλαδή έτσι

Χ Γιατί νόμιζα θα έρθει στην Κρατική η μ….ω να πούμε αλλά εντάξει πες του να μην το ξέρει κανένας πες μου σε ποια άτομα το είπες γιατί άμα γίνει κάτι αυτούς θα γαμήσω μετά

Γ OK διοικητά Τώρα εγώ θα στείλω δικά μου άτομα εννοείται

Χ Ναι δικά σου Πάρε όμως τον Πράπα συζήτα να ξέρουμε σε ποιον το είπε Γιατί του είπα να Βρει τρία άτομα Εχουν τίποτα αυτοί Και πες του
stop μην ασχολείσαι γιατί αν μάθει τίποτα θα την πληρώσει ο Πράπας πες του μετά

Γ Βέβαια OK διοικητά Ακόμα δεν έχει φύγει η κυρία είμαι ακόμα σε αυτή τη φάση Μόλις φύγει

Χ Να διώξετε άτομα όμως από τώρα να πάνε εκεί να τον έχουν stand by

Γ OK τον παίρνουμε και μιλάω τώρα επιτόπου

(*Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν)

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

O κ. Τσίπρας να πάρει τώρα θέση για τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά.
 
 Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του  Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.
 
Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους, ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ.
 
Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες;
 
Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».