Παναγιωτόπουλος: Τεράστιο το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων

Το έργο αυτό τελείως επιγραμματικά συνοψίζεται ως εξής από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Το τεράστιο έργο που για 3,5 χρόνια έχει επιτελέσει η κυβέρνηση στον τομέα της Άμυνας παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας χθες αργά το βράδυ στη Βουλή, επί της προτάσεως δυσπιστίας που υπέβαλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και άλλοι 87 βουλευτές του κόμματος κατά της κυβερνήσεως.

Το έργο αυτό τελείως επιγραμματικά συνοψίζεται ως εξής από τον ΥΕΘΑ.

«Συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας στρατηγικού χαρακτήρα: Η MDCA με τις ΗΠΑ, οι δύο αναμορφώσεις που επέτειναν το αίσθημα ασφαλείας ιδίως σε ακριτικά μέρη όπως η Αλεξανδρούπολη. Αυτή η κοινωνία του συμφέροντος που άμα θιγεί το συμφέρον του ενός, θίγεται αυτόματα και το συμφέρον του άλλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, η συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα με τη Γαλλία. Δεν τις στηρίξατε αυτές τις συμφωνίες. Δεν σας έπεισαν ότι ενισχύουν τη χώρα και το στρατηγικό γεωπολιτικό της αποτύπωμα.
Συμφωνίες παρόμοιου αμυντικού χαρακτήρα με Ισραήλ, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας παρόμοιου τύπου συμφωνίες με τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr