Ως ο εκτελεστικός βραχίονας του «Ρασπούτιν» καταδείχτηκε η Ε.Τουλουπάκη

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ι.ΑΓΓΕΛΗ

Ως ο εκτελεστικός βραχίονας του «Ρασπούτιν» καταδείχτηκε, κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή στην προανακριτική επιτροπή, η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ο κ. Αγγελής για τα έγγραφα του FBI φέρεται να κατέθεσε: «Η κ. Τουλουπάκη είναι ανεπαρκής και αυτός είναι ο χειρότερος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας δικαστής. Με επιμονή προσωπικά ζήτησα να μου δώσει τα έγγραφα από τις αμερικανικές αρχές. Δεν μου τα έδωσε όλα. Υπάρχει έγγραφο που εγώ διάβασα ότι οι Αμερικανοί απαντούν ότι ουδεμία εμπλοκή υπάρχει από πολιτικό πρόσωπο. Εμπλοκή αναφέρουν τα έγγραφα μόνο για γιατρούς».

Αυτό το έγγραφο έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα κι αποδεικνύει ότι από το 2017, οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Στο έγγραφο που είναι έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ οι αμερικανικές αρχές απαντούν σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που τους θέτει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς Ελλήνων ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών.

Το FBI απαντά ότι έχει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς γιατρών και φθάνοντας στο τελευταίο ερώτημα που αφορά πολιτικά πρόσωπα ξεκαθαρίζει ότι «δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οποιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».

 Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν συμπεριλήφθηκε στην δικογραφία που εστάλη στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν και ήταν στην κατοχή της κυρίας Τουλουπάκη.