Οικονόμου: Σύντομα οι ανακοινώσεις για τη στήριξη στο φυσικό αέριο

Εκτός από το επίδομα θέρμανσης, έρχεται πολιτική στήριξης ειδικά για το φυσικό αέριο. Θα έχει ίδια χαρακτηριστικά με τη στήριξη στην ηλεκτρική ενέργεια

Διαβεβαιώσεις πως θα ενισχυθούν οι πολίτες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο καθώς η τιμή του είναι 10 ή και 12 φορές πάνω, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι η χρήση φυσικού αερίου εντάσσεται στο επίδομα θέρμανσης, αλλά πέρα από αυτό, θα υπάρξει και πολιτική στήριξης ειδικά για το αέριο.

Η βοήθεια προς του καταναλωτές θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά που έχει η βοήθεια για την ηλεκτρική ενέργεια. Στην ενέργεια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχαμε φτάσει να καλύπτουμε το 90% των αυξήσεων ωστόσο στο αέριο δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί μεγάλο μέρος της αύξησης. Εξήγησε πως η περίμετρος θα είναι οριζόντια και θα ενισχυθούν όλοι.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα.

 

Δεν υπάρχει στο τραπέζι νέο πρόγραμμα Fuel Pass

Ερωτηθείς για το πετρέλαιο κίνησης ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει στο τραπέζι ένα πρόγραμμα Fuel Pass. Όπως είπε “ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αυτό. Εδώ είμαστε να δούμε πως θα διαμορφωθεί η τιμή και πως θα κινηθεί η αγορά”.

Αυτό που σίγουρα θα γίνει όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι να υπάρχει μια επιδότηση στην αντλία του πετρελαίου θέρμανσης.