Οικονόμου για αγορά ενέργειας: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή στη δημιουργία καρτέλ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε ότι τα μέτρα δεν μπορούν να απορροφήσουν όλες τις ανατιμήσεις και υπογράμμισε ότι η εθνική οικονομία δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο 2010

Στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση χτίζει αναχώματα απέναντι στις ανατιμήσεις.

Σημείωσε ότι οι οικιακοί καταναλωτές θα δουν απορρόφηση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος έως και 90%.

Αναγνώρισε ότι τα μέτρα δεν μπορούν να απορροφήσουν όλες τις ανατιμήσεις και υπογράμμισε ότι η εθνική οικονομία δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο 2010. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο υποχρεωτικών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος τον χειμώνα ο ίδιος είπε χαρακτηρίστηκα:

«Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή και όπως πολλές φορές έχουμε ξεκαθαρίσει καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, επεξεργαζόμαστε όλες τις εναλλακτικές που έχουμε στα πιο ακραία και πιο δύσκολα σενάρια για να μην φτάσουμε εκεί. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την επάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας. Βεβαίως όπως γνωρίζετε έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα, έχουμε μπροστά μας αχαρτογράφητα νερά και σε ότι αφορά τις τιμές και σε ότι αφορά την επάρκεια και γι’ αυτό οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για να μην έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα. Και αυτό κάνουμε σε όλες τις διαστάσεις του θέματος»

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας Fuel Pass 2.

Διαχειριζόμαστε μια επώδυνη πραγματικότητα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγει να δραπετεύσει από τα προβλήματα κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα στα μέτρα του».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ανυπόστατους ισχυρισμούς» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ περί κυβερνητικής ανοχής για τη δημιουργία καρτέλ στην αγορά ενέργειας.