Οι βρώμικες business του «Μάξιμου Σαράφη»: Από προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση

Τα έργα και οι ημέρες του Φιλίστορου Δεστεμπασίδη, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα και πλημμέλημα

Από τη θέση του διευθυντή Επικοινωνίας της μεγάλης πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης αποχώρησε το 2014 και ενώ αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της παρέμενε ο Κωνσταντίνος Φρουζής. Ο κ. Δεστεμπασίδης, τον οποίον πλείστοι όσοι -μεταξύ των οποίων η ίδια η Ν.Δ., κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς και πλήθος ΜΜΕ της χώρας- ταυτίζουν με τον προστατευόμενο μάρτυρα στην πολύκροτη υπόθεση Novartis «Μάξιμο Σαράφη», συνελήφθη την Τρίτη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., με την κατηγορία της εμπλοκής του σε εγκληματική οργάνωση.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, η Ν.Δ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο “Μάξιμος Σαράφης”, ο κουκουλοφόρος μάρτυρας, που με τις διαβόητες “καταθέσεις” του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε τραπεζικές απάτες. Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Novartis, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, “τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως”». Ακόμα και το φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ Kontra News (kontranews.gr) μετέδωσε, την Τρίτη, την είδηση για τη σύλληψη του κ. Δεστεμπασίδη γράγοντας: «Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, επονομαζόμενος “Μάξιμος Σαράφης”, προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis»

 

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr