Ο Τσίπρας «αδειάζει» τον Καρτερό: Αυτή την ώρα δεν θα ασκούσα κριτική στον επιστήμονα αλλά στην κυβέρνηση

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

«Άδειασε» τον πρώην στενό του συνεργάτη, Θανάση Καρτερό, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε απο τον δημοσιογράφο για την πρόσφατη επίθεση του Θανάση Καρτερού στον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσίοδρα απάντησε πως «αυτή την ώρα δεν θα ασκούσα κριτική στον επιστήμονα αλλά στην κυβέρνηση» αδειάζοντας πλήρως τον πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως στο άρθρο του, στην εφημερίδα «Αυγή», ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει μια -πρωτοφανούς εμπάθειας- επίθεση κατά του Σωτήρη Τσιόδρα, επειδή όπως υποστηρίζει δεν εκπροσωπεί τους Ελληνες, αλλά «την κυβέρνηση της Δεξιάς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον λιβανίζει».

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι 

«Προπαγάνδα ο Τσιόδρας; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Τι κάνει όμως αν όχι αυτό;

Μετράει νεκρούς και κρούσματα, παρέχει στους φοβισμένους το γλυκύ έαρ των πατρικών συμβουλών του και συνεχώς αφήνει να διαπερνάει κάθε του λέξη μια υπόρρητη και άρρητη ανακούφιση. Καλά είμαστε. Και είμαστε καλά, επειδή τα κάναμε και τα κάνουμε σωστά. Μήπως τον ακούσατε ποτέ να λέει έστω μια λέξη για τα μηνύματα αγωνίας των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, που παλεύουν χωρίς τα απαραίτητα; Να σημειώνει κάποιο λάθος, κάποια αβλεψία, κάποιου είδους ευθύνη; Να ασκεί μια επιστημονική κριτική ουσίας, που ακουμπάει στην πραγματικότητα και όχι στις προδιαγραφές του Μητσοτάκη;

Από την άλλη όμως, τι περιμέναμε; Δεν εκπροσωπεί τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ούτε τους παραπεταμένους από το σύστημα, ούτε βέβαια -ύπαγε οπίσω μου- πρόσφυγες, Ρομά, φυλακισμένους και απόκληρους. Την κυβέρνηση της Δεξιάς εκπροσωπεί. Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί. Αυτός τον τοποθέτησε εκεί. Αυτός τον λιβανίζει ως τεχνοκράτη μεγάλου βεληνεκούς. Εκπρόσωπος επί της πανδημίας είναι, αλλά δικός τους εκπρόσωπος . Και ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, και ενός πρωθυπουργού, υποστηρίζει τους εκπροσωπούμενους. Είναι θέμα δεοντολογίας, Πολιτικής, όχι επιστημονικής, αλλά πάντως δεοντολογίας».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλαδή η μομφή που απευθύνει το κείμενο είναι ότι ο κ. Τσιόδρας δεν βλέπει τις ελλείψεις του συστήματος Υγείας και κάνει προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Ενδεικτική είναι η καταληκτική φράση του άρθρου: «Είναι δικός τους εκπρόσωπος. Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί».