Quantcast

Ο Πολάκης απαντά στον Ξανθό μετά το «άδειασμα»: Δηλαδή να πιστεύουμε Τσιόδρα και Μαγιορκίνη; – Θου κύριε…

Δυσφορία του Παύλου Πολάκη από συνέντευξη του Ανδρέα Ξανθού ο οποίος δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι «τα επιχείρηματα Πολάκη δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση»

Λίγα μόνο 24ωρα μετά την αποκάλυψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι εμβολιάστηκε ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης και την ανάρτηση του ίδιου του βουλευτή όπου εξηγεί ότι δεν εμβολιάστηκε επειδή πιέστηκε ή εκβιάστηκε, αλλά αποτέλεσε “προσωπική του επιλογή”, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε για άλλη μια φορά να απαξιώσει επιστήμονες όπως ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παράλληλα ωστόσο, άφησε να διαφανεί η δυσφορία του από μια συνέντευξη του Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι “τα επιχείρηματα Πολάκη δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση”.

 

Η ανάρτηση Πολάκη:

Η επιστήμη
Της επιστήμης
Την επιστήμη
Ω επιστήμη…

Δηλαδή να πιστεύουμε… Τον Τσιόδρα, το Μαγιορκίνη, το Βασιλακόπουλο και την Παγώνη!!! … Θου κύριε φυλακή τω στόματι μου… Ετσι, κάτι σκέφτηκα… γιατί είδα μια συνέντευξη…”

 

 

Οι δηλώσεις Ξανθούν για τα εμβόλια και τον Πολάκη

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αποτελεί απάντηση στον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη “Θεσσαλία” παραδέχθηκε:

* Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό δεν ήταν καθόλου θολό. Είναι σαφέστατα ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη προσωπικής ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης απέναντι στους αδύναμους. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφισημία.

*Υπήρχε όντως μια διαφορετική τοποθέτηση του κ. Πολάκη, με επιχειρήματα που κατά την άποψή μου δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση. Το θέμα του εμβολιασμού δεν αμφισβητείται πουθενά στον κόσμο. Δεν αμφισβητείται η αξία και η ασφάλεια των εμβολίων και η κριτική των αντιεμβολιαστών δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε και νομίζω πως και τυπικά κλείνει αυτή η ιστορία.

*Το “όχι” στην υποχρεωτικότητα του μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ , κάθε άλλο παρά κλείνει του μάτι στους αντιεμβολιαστές. Είναι ηθικό χρέος των υγειονομικών και όρος συμβατός με την επαγγελματική τους δεοντολογία να είναι εμβολιασμένοι. Δεν υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κανενός υγειονομικού να παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς ανεμβολίαστος. Αυτό όμως είναι άλλο, από το να νομοθετείς υπέρ της αγριότητας της απόλυσης και της στέρησης μισθού. Είναι μη αναλογικό μέτρο. Πρέπει να βρούμε ένα χρονοδιάγγραμα που να εμπεριέχει επιπτώσεις και να εμβολιαστούν. Να δώσουμε κίνητρα και αντικίνητρα.

Όλα θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε εάν έφευγε από μπροστά μας η ρύθμιση της απόλυσης. Θεωρώ πως η απόλυση είναι τεράστιο λάθος και το ΕΣΥ δεν είχε αυτή την πολυτέλεια μέσα στην αιχμή της πανδημίας να απωλέσει προσωπικό.

Προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό τους ( σ.σ όσων προτίμησαν να μείνουν άνεργοι από το να εμβολιαστούν) , αλλά τα επιχειρήματα είναι ανορθολογικά με διάφορες αφετηρίες. Υπάρχει πλέον ένα σκληρός πυρήνας που ενοχλείται γενικά από την επιβολή. Πάντως τη γραμμή της χώρας μας για τις απολύσεις δεν την ϋιοθέτησαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες εκτός από την Ιταλία και τη Γαλλία. Η Πορτογαλία δεν ακολούθησε γραμμή υποχρεωτικότητας και πέτυχε τεράστια εμβολιαστική κάλυψη. Δεν χρειαζόταν η πολιτική του τιμωριτισμού και των απειλών.

Θεωρώ ότι υπάρχει μια κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς, στην πολιτεία, την Κυβέρνηση, την επιστήμη , το πολιτικό σύστημα, στους πάντες, από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι το κομμάτι της κοινωνίας που βρίσκεται στη μεγαλύτερη επισφάλεια και ξέρουμε πως σε περιόδους κρίσεων ενισχύεται μια αμφισβήτηση του κυρίαρχου αφηγήματος, μια τάση συνωμοσιολογίας.

Αυτό ζούμε και η διαχείριση της Κυβέρνησης δεν βοήθησε στο να αρθούν επιφυλάξεις , να πειστεί ο κόσμος με επιχειρήματα, τεκμηρίωση, δεδομένα , με στοχευμένη επικοινωνιακή πολιτική σε ειδικά ακροατήρια. Γι’ αυτό έχουμε σοβαρά ελλείμματα στην εμβολιαστική κάλυψη ευπαθών ομάδων”.