Ο Γεραπετρίτης τάσσεται υπέρ της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, αλλά με όρους

«Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ»

O κ. Γιώργος Γεραπετρίτης τάχθηκε υπέρ της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της Κ.Ο της ΝΔ δηλώνοντας πως η πλειοψηφία θα υιοθετήσει με ορισμένους περιορισμούς τις σχετικές προτάσεις που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Επικρατείας στη Βουλή τόνισε ότι η Κ.Ο της Ν.Δ είναι θετική στο να υιοθετήσει την πρόταση αυτή στο πλαίσιο του διαβουλευτικού πνεύματος που έχει επιδείξει. «Η δική μας πρόταση θα εμπεριέχει όρους και περιορισμούς για την άσκηση του δικαιώματος αυτού. Ορισμένα ζητήματα εξ ορισμού δεν μπορούν να εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο. Για παράδειγμα ζητήματα εθνικής άμυνας ή εξωτερικής πολιτικής. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό. Και βεβαίως, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος περιορισμός στον αριθμό των προτάσεων που θα υποβάλλονται» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πάντως, η θετική στάση της ΝΔ σημαίνει οτι η αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου 73 μπορεί να λάβει περισσότερες από 180 ψήφους. Να σημειωθεί ότι η σχετική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής προβλέπει πως η Βουλή υποχρεούται να συζητά προτάσεις νόμου που φέρουν την υπογραφή τουλάχιστον 500χιλ πολιτών, του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τον πήχη στις 100 χιλ και του ΜεΡΑ25 στις 30 χιλ.

Αναφερόμενος στο άρθρο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε λάθος την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι καθιστά τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα μέρος του πολιτικού παιχνιδιού. «Η προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ορθή επιλογή σε μια Προεδρευομένη Δημοκρατία» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.